• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
munio - напреднал
Здравейте колеги, имам следния въпрос- трябва ми някакво охлаждане за вкъщи, жена ми не иска и да чуе за климатик защото ѝ бил грозен. Имам монтирана термопомпа, която може и да охлажда. С подово отопление съм, обаче когато правех системата въобще не помислих за охлаждането а и нямах никакво време, тъй като беше вече отоплителния сезон. Та питането ми е, дали има някакъв вариант за скрит монтаж или нещо подобно, на някакво тяло по стените?
Jacomo - специалист
Има вариант за таванно тяло за вграден монтаж:

Линкът е примерен:
http://www.daikin-sofclima.com/files/thumb3_32tdqz.jpg
munio - напреднал
Благодаря, но всичко е готово вече и няма как да къртя, пък имаме и бебенце. Иначе съм монтирал такова тяло, бях направил отвори в скритото осветление, а тялото скрих във фигура и въобще не се виждаше че има нещо на тавана. За съжаление, не ми върши работа
KingLin - майстор
Въздуховоди скрити с гипсокартон в които се монтира топлообменник не стават ли? Защо не ти върши работа таванното тяло?
munio - напреднал
Защото съм вече на такова положение, че няма как да преправям, всичко е в мазилки. Не мога да кача снимка, но като цяло бих пипнал една стена само, може би квадрат или някакъв правоъгълник да отрежа най-много. И нищо не мога да измисля. Гледах тези мобилните охладители, обаче това работи с лед, няма как да му слугува някой цял ден
MamaMy - майстор
На работа в сервиза ползвам мобилен климатик. Няма толкова шумно животно. Преди тези горещи дни като се наобядвам и рязко загубя апетит, веднага ми се доспиваше. Сега няма заспиване, а после ме цепи главата ако се пробвам. :lol: .
В къщи имам един прозоречен спомен от колега от форума :angel: . В пъти по-тих е. Него го понасям на първа степен.
munio - напреднал
пон авг 02, 2021 8:48 pmMamaMy написа:
На работа в сервиза ползвам мобилен климатик. Няма толкова шумно животно. Преди тези горещи дни като се наобядвам и рязко загубя апетит, веднага ми се доспиваше. Сега няма заспиване, а после ме цепи главата ако се пробвам. :lol: .
В къщи имам един прозоречен спомен от колега от форума :angel: . В пъти по-тих е. Него го понасям на първа степен.
Прозоречен, има ли още такива, ако да може да се пробвам да го монтирам в стената
nork - специалист
пон авг 02, 2021 8:39 pmmunio написа:
Защото съм вече на такова положение, че няма как да преправям, всичко е в мазилки. Не мога да кача снимка, но като цяло бих пипнал една стена само, може би квадрат или някакъв правоъгълник да отрежа най-много. И нищо не мога да измисля.....
Е какво да измислиш, като трябва да почнеш от тръбите..... Има тела за вграждане, ама пътя на тръбите до тях, ами конденза? :?
Те станаха много чуденки....
radius - майстор
Подовото може да те охлажда колкото да пречупи въздуха, но като почне да пълзи бебето няма да е много добра идея.
И трябва много да внимаваш с температурите, да не направиш конденз под покритията.
Аз бях пробвал на 22-3 градуса доколкото си спомням, като следях тръбите в котелното за конденз. И се получи по-рано отколкото показваха формулите, хем мерих с 2 влагомера.
LazarGanev - "Велик майстор"
Добре де, като не може жената да понася климатик, конвектор не може ли? Има много красиви конвектори, а и охлаждането с конвектор е много по-комфортно, отколкото с климатик
  • 1
  • 2

Тема "Скрит климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: