Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
съб авг 21, 2021 11:46 pmНики274 написа:
Имам но фрост хладилник. След три години от покупката започна да работи постоянно без да изключва. Дойдоха техници и констатираха причината това да се случи е, че хладилника е обледенен. След един ден размразяване, хладилника започна да работи нормално. Явно колкото и нови да са технологиите, принципа на работа си е от време оно....
офф: Извинявам се, не се сдържах. Това не е хладилник но фрост. ами просто прост!
Ники274 - специалист
Kugere прав си, не е но фрост. Написал съм нео фрост, а "умната клавиатура" го е сменила с по-остарялата технология.
Но това не отменя факта, че явно си "по-прост" от моя "нео фрост" щото той си прави половин пръст лед зад декоративните кори и не му дреме какво мислиш по темата :lol:
И за мен беше изненада леда, но прочети по въпроса и ще се ограмотиш.
Hoвoceлckи - майстор
съб авг 21, 2021 5:33 pmandon0v написа:
... Някакви идеи дали може да се оправи, смисъл са изправя магнитната лента?
Снимка?
kuger - майстор
нед авг 22, 2021 1:29 amНики274 написа:
Kugere прав си, не е но фрост. Написал съм нео фрост, а "умната клавиатура" го е сменила с по-остарялата технология.
Но това не отменя факта, че явно си "по-прост" от моя "нео фрост" щото той си прави половин пръст лед зад декоративните кори и не му дреме какво мислиш по темата :lol:
И за мен беше изненада леда, но прочети по въпроса и ще се ограмотиш.
Ползвай си "умния " хладилник със здраве. Тъкмо ще имаш и лед за питието си.
Но си мери малко повече думите!

пп: Това, че не изключва, рано или късно ще те прати в сервиза за нов компресор.
Lutchezar - майстор
При нормално работещ хладилник няма от къде да се образува лед. Трябва да има влага.
Ако прави лед когато е празен значи има проблем с уплътненията.
Ако е пълен и обледява значи нещата вътре се слагат или влажни, или неупаковани или недобре затворени.
Моделът е от 2008, нормално е и уплътненията да са за смяна и хладилен агент да е изпуснал вече. В тези жеги доста хладилници не спират да работят, все пак около 2 месеца са високи температурите, стените са се нагряли и акумулирал топлина и трудно изстиват дори и нощем.
Един термометър за хладилник или със сонда ще даде някаква представа как работи, а хладилен техник би могъл да засече количеството масло и охладителен агент, както и да прецени колко е износен компресорът.
Терморегулаторът включва и изключва, шансът да му са се променили характеристиките е доста малък.
Първо си решете проблема с влагата в хладилника, не работи нормално когато има лед!
Последна промяна от Lutchezar на нед авг 22, 2021 12:32 pm, променено общо 1 път.
lyubohar - майстор
Прост начин за уплътнение на магнитното уплътнение е в гънката да се навре някаква пореста лента гума,или дунапрен.
Ако не е много деформирано.Преди години имаше една фирма в София,която правеше нови магнитни уплътнения по даден размер.От там 2 пъти съм си поръчвал.Сега я няма,но може да има и други.
Ако всичко друго е наред това е причината за правене на лед.И от там се почва разследването.
Кики - специалист
Да не отварям нова тема ако може и аз да попитам.
При мен казуса е почти същия, на 1-ва - 2-ра степен работи и изключва нормално но на 3-4 и нагоре започва да заскрежава плочата и не изключва с часове, при моя кошник разликата е че на 1 и 2 температурата в хладилника е някъде 12-13 градуса а на 3-4 пада до към 10-11 и толкоз. Измерената температура в камерата е -16, което не знам нормално ли е.
Решено е машинката да се сменя вече, преди 1 месец направи 30 годинки и през годините съм сменил само един термо-регулатор, марката е Горене и предвид това че и пералнята която купих тогава от същата марка още работи мога само да изкажа суперлативи за тогавашното качество.
Та каква е вероятната повреда на хладилника и заслужава ли си ремонта? ще се ползва в офис.
lyubohar - майстор
Същата работа-влиза топъл въздух,кондензира и прави лед.
На по висока степен компресора работи постоянно и температурата пада с 1-2 градуса вместо с 4-5 и да спре.
Попитайте в някой магазин за резервни части за уплътнения и къде биха могли да се направят по поръчка.
Малко ъпдейт. Успях с един сешоар и клещи да изправя уплътнението и сега затваря добре, но все пак писах и на фирма да видя каква цена ще ми дадат. Проверих и цената на оригиналното, леле искат 140-150 лв. 😀
kozl - майстор
Ако терморегулатора следи температурата в камерата на хладилника то термомера трябва да се слага там. Ледът е изолатор и ако охлаждането на обема извън камерата е само от охладителя на камерата, то обледяването ще влоши топлообмена и измерената Т няма да е показателна за способностите на агрегата.
В какъв температурен диапазон терморегулатора трябва да регулира за този хладилник, това не знам :sad:

Мой хладилник LG no frost с хладилно фризерно отделение. За фризера от -15 до -23 (избор по светодиодна индикация и проверено с термомер). Хладилното отделение има врътка със 7 позиции. На поз.2 Т е към 10-12 гр. На поз.3 към 8-10 гр. Други степени за по-ниска Т не ползваме.
LG-то веднъж се е обледявало поради запушен дренажен отвор.
Като гледах картинките на Сименса и ми напомня за някакъв Мраз, който последно ползваше майка ми. Два пъти му сменях уплътнението и за третата, нов. LG-то е на 16 г. и няма втвърдяване на уплътнението, а тези боклуци де купувах за Мраза на 2-та година и се вкокаляват.

Тема "Въпрос относно хладилник, който не изключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: