• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ResidentEvil - специалист
Ами то конденз си има постоянно в оранжериите. Обема на 2-те оранжерии е общо 400 куб.м. Котела е Solitech plus E - 35kw.
Котела струва към 1900 лв. Тези две малки оранжерии са ми за разсадите. Аз имам още 4 по 200кв.м и мисля да правя още 3.
В двете малки по 75кв. си гледам разсада за доматите.
LazarGanev - "Велик майстор"
Браво, професионално изпълнение! Гледам, че дългите линии си ги пуснал ф20. Работи ли вече системата, има ли проблеми?
filmatoplo - майстор
Браво :) много добре е станало супер за направи сам , щото знам фирми които и това не могат - браво . Само завърти помпата да застане с хоризонтален ротор и си ок .
fbr - майстор
filmatoplo написа:
Браво :) много добре е станало супер за направи сам , щото знам фирми които и това не могат - браво . Само завърти помпата да застане с хоризонтален ротор и си ок .
И аз съм на мнение че,оста на помпата трябва да е в хоризонтално положение.
Много благодаря за милите думи :)
Помпата мисля че си е ОК. Т.е в хоризонтално положение е, може би снимките лъжат. Нали помпата е сложена с лицето нагоре???, успуредно на земята.
Всъщност се чува лек шум в нея, нещо като вибрация, но това не пречи на работата и. Понякога спира да хърка но за кратко.
А да не би в момента ротора да е надолу т.е вертикален защото виси. Може би имате впредвид че като я сложа настрани и ротора ще е хоризонтален. Много е трудно да го изразя........
LazarGanev - "Велик майстор"
В момента ротора ти е вертикален, а това не е допустимо положение - бързо ще сдаде багажа, а може и да заклини. Роторът е в този големия цилиндър (който пък е статора), а не е по оста на холендрите, така че трябва спешно да си завъртиш помпата на 90° по оста на холендрите, за дойде ротора в хоризонтално положение.
kaishew - специалист
Помпата си е твоя и ти решаваш,но погледни в инструкцията за монтаж и там на първо място точно този начин на монтаж е посочен като неправилен.
filmatoplo - майстор
С Лазар искарахме по една малка за помпата , шума е заради задържане на въздух в ротора , дори да обезвъздушиш от болчето за отверка пак ще събере и в един слънчев ден помпата ще спре .
мммм.... Значи ще купя 2 нови гарнитурки за холендрите и ще я завъртя както каза Лазар.
Днес мисля да търся UPS. Чух че имало някакви по ефини за 50-60 лв. с вграена батерия 7А и като я махнеш и закачиш за нейно място кабели с клеми към външен акомулатор и ставало същото. Някой чувал ли е за това ?
filmatoplo - майстор
Имам такъв модел юпс купен отдавна , преди да излезнат хубавите . Издържа много малко време 10 минути и спира , после натискаш един бутон да стартира наново - батерията 7а спря за 1 година , сега с външен акумулатор пак същото . Питай продавача - дано не е като моя .Тия дни ще си купя на Интиел-Поморие -180 лева. Не е нужно да се сменят гарнитурките на помпата .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Отопление на оранжерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: