• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.

Коя марка автоматични предпазители смятате за най-добрата като съотношение цена:качество?

14%
ABB
4
38%
Schneider Electric
11
Няма гласове
Hager
7%
Legrand
2
7%
EATON
2
Няма гласове
CHiNT
3%
ELMARK
1
14%
Schrack Technik
4
10%
Merlin Gerin
3
7%
Друга марка
2

Общо гласове: 29

NAS - напреднал
В интернет гъмжи от разнопосочна информация относно качествата на едни и други автоматични предпазители, но човек трудно може да се ориентира, когато му предстои да избере за свои нужди марката на която да се довери.
Много хора смятат, че от това не трябва да се пести и предлаганите решения биват изключително скъпи. Други смятат това за маловажно и избират най-евтиния вариант.
Аз съм привърженик на решения от тип "златната среда". Обичам да получавам възможно най-много на разумна цена. Понякога дори и в този сценарий цената е висока като номинална стойност, но и ползата е максимално голяма.

Не намерих тема, която да обобщава тази информация във вид, който лесно може да ни дава някаква адекватна представа за добрите марки АП-та на пазара.
Затова реших да пусна тази анкета с цел да помогнем и на други хора пред тази дилема, а и да разбера къде се намирам аз спрямо мнозинството от хората.

Наясно съм, че всяка марка си има премиум и бюджетни линии, които се различават фундаментално, но все пак ще е интересно да видим резултата.

Благодаря предварително!

P.S. Ако не виждате предпочитаната от вас марка в анкетата, пишете в коментарите, където ще следя дали има по-популярна марка, от тези в самата анкета и ще ги заменям предвид ограничението до 10 опции.
zz_stefanov - майстор
Ми то примерно Шнайдер имат различни серии с различни цени. Та се чудя защо ли отговорих. :)
hidrazin - майстор
Да бе да, пусни анкета и на национално за няколко утрепани бушона.
От изброените задължително махаш ELMARK и евентуално но не и задължително CHiNT
Всичкото останало става и е на сходна цена.
От останалите изброени взимаш най-евтиното което намериш у ваше село.
:partyman:
iliya_i - майстор
пет авг 27, 2021 8:14 pmNAS написа:
..... относно качествата на едни и други автоматични предпазители....
Най-добрите са тези, дето нокога не ги предизвикваш да сработват...
т.е. най-добрият бушон е ползвателя му.
И най-добрата марка експлоатирана джелатската няма та хареса на някои.

Въпроса е като "Коя е най-добрата кола?"

Верният отговор е различен за всеки. За едни Мерцедес, за други BMW, за трети VW, за четвърти Audi.

А аз от 25 години съм само на Рено :-D
NAS - напреднал
Въпроса е като "Коя е най-добрата кола?"

Верният отговор е различен за всеки. За едни Мерцедес, за други BMW, за трети VW, за четвърти Audi.
Точно така, само дето за колите правят класации всяка година и все пак дават някаква представа за това какво харесва масата. А тук, ако не са братушките трудно ще намериш каквото и да е сравнение или обяснение по темата близко до нашата реалност.
Интернет е пълен със сравнителна информация за продукти от американския пазар. Общо взето тук всеки се спасява сам, защото има "оригинално" мнение. Това ми е идеята, а не да се казва кой какво да избере. Агрегирането на данни е едно нещо, а избора е съвсем друго. А най-добре ще е избора да е обоснован, което пак ще те върне на първата фаза със събирането на основните данни.
hidrazin написа:
Да бе да, пусни анкета и на национално за няколко утрепани бушона.
От изброените задължително махаш ELMARK и евентуално но не и задължително CHiNT
Всичкото останало става и е на сходна цена.
От останалите изброени взимаш най-евтиното което намериш у ваше село.
Дай други предложения. На мен ми е къс списъка и само това се сетих. Все пак не съм професионалист в сферата.
hidrazin - майстор
пет авг 27, 2021 11:06 pmNAS написа:
Дай други предложения.
В твоя случай (и не само) списъка е повече от достатъчен.
И естествено че няма да гласувам...
krasi92 - майстор
Тия от шмаизер ги има навсякъде и с това пичелят. Като се наложи да подмениш някои не го търсиш в 10 магазина.
nikolov333 - майстор
пет авг 27, 2021 11:06 pmNAS написа:
Дай други предложения.
ETI аз съм с тях у нас. Рядко срещана марка, но с традиции и добро съотношение цена-качество..
Andri01 - майстор
ASEA , но ги няма по магазините във България.
krasi92 - майстор
сименсите обаче ги има за разлика от асеа
  • 1
  • 2

Тема "Миниатюрни автоматични предпазители за домашни ел.табла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: