• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте. И при мен изпълнението на много неща при строителството на блока бяха катастрофални (течове в банята, от покрива, в мазета и др). За да си запазя добрите отношения със съседите търся фирма или човек, който може да тества дали нямам течове някъде в системата за парното. Монтирани радиатори във всички стаи и излизат в коридора на едно място. Та случайно да има контакт на фирма или човек, който би свършил тази така важна работа ? Най-вероятно ако този човек се занимава с парно, ще го наема и за монтаж на самото локално парно, но това ще се знае след като се направят необходимите тестове за течове.

Пуснал съм и задача тук -> https://maistorplus.com/customer/job/63587 , но само един мъж се кандидатира, който каза че може да провери само на ръка да види дали крановете на радиаторите са били вързани - без да пълни системата с вода нямало как да се тества. За мен това е абсурдно - какво правим ако има малък теч, който бъде хванат след известно време и наводня съседите и моя дом?

Спорна седмица от мен!
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе абсурдни неща ти говори тоя - освен с вода, може и с бира да се тества системата. Донасяш бирата (две каси Загорка специално ще стигнат). Като дойдеш на обед с кебапчетата ще има поставен манометър, а при съседите няма да има и капка. Само че ако искаш да ти споделя опит - еветуални течове са по-малкият проблем. При така обрисуваната картинка се обзалагам за още една каса бира, че са ти пуснали тръби от 60ст/м, които ще се напукат за година-две и тогава ни напред, ни назад
ср сеп 01, 2021 3:35 pmLazarGanev написа:
А бе абсурдни неща ти говори тоя - освен с вода, може и с бира да се тества системата. Донасяш бирата (две каси Загорка специално ще стигнат). Като дойдеш на обед с кебапчетата ще има поставен манометър, а при съседите няма да има и капка. Само че ако искаш да ти споделя опит - еветуални течове са по-малкият проблем. При така обрисуваната картинка се обзалагам за още една каса бира, че са ти пуснали тръби от 60ст/м, които ще се напукат за година-две и тогава ни напред, ни назад
Привет отново. Благодаря за бързия отговор, но въпроса ми остава висящ - може ли да ми препоръчате човек или фирма, която може да дойде и да каже от тази система ще я бъде или не - не само за теча, а и за материалите, които споменахте че вероятно са некачествени. Ако имате такъв човек или фирма (или самия Вие сте подходящия) може ли някакъв телефон за връзка и/или имейл - може и на лично, да не нарушаваме GDPR :)

Поздрави,
LazarGanev - "Велик майстор"
Скоро ще стане една страница от темата, още не си казал за кое село става дума
brum - майстор
Тези дето гледат с термокамери за течове правят и тестове с надуване на системата. Или поне тези с които приказвах. Та като не казваш от къде си - огледай се за такава фирма около теб и виж какво ще предложат.
ср сеп 01, 2021 6:51 pmLazarGanev написа:
Скоро ще стане една страница от темата, още не си казал за кое село става дума
Привет, извинявам се за пропуска. За град София - до МОЛ Парадайс.

Поздрави!
Последна промяна от FireMaster на чет сеп 02, 2021 11:30 am, променено общо 1 път.
чет сеп 02, 2021 12:49 ambrum написа:
Тези дето гледат с термокамери за течове правят и тестове с надуване на системата. Или поне тези с които приказвах. Та като не казваш от къде си - огледай се за такава фирма около теб и виж какво ще предложат.
Да, мой пропуск (извинявам се за което) - поправих го. :)
krasi92 - майстор
и с какво надуват системата ако не с вода. С какви тръби е направена инсталацията и кои я е правил.
brum - майстор
Има тестове и с въздух дето могат да се проведат. Надуваш с компресор. Не е нещо свръх сложно.

Факт е, че теста с вода е по-чувствителен, защото при много малък теч с въздух няма да го хванеш. Водата не се свива и налягането пада бързо, а въздуха от 8 бара докато падне до 6 бара през много малка дума ще го почакаш.
krasi92 - майстор
Сещам се и за тест с азот и хелии дори и пропан бутан ама не става. И като теста е с вода какво би се случило. Най много да текне на някои конектор. Ако има някои малоумник да е оставил скрити снадки е друг въпрос. Това при положение че е пексал ама питащия сигурно отиде на море.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Проверка на инсталация за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: