вт сеп 07, 2021 8:59 pmhidrazin написа:Тук не искам да навлизам в спор, аз си плащам за услугата която ми предоставя чез. Но не искам да плащам за некоректното начисление и тая вила я имаме от 30 години и до сега сме си плащали всички сметки коректно. Но от извесно време забелязваме, че при свалени предпазители електромера върти! И конкретния кабел е слаган за тяхна сметка. Бъди жив и здрав и не бъди сигурен много защото конкретно за кабела не си прав, а за другото ще стане ясно в последствие! Хубава вечер и не спами!вт сеп 07, 2021 7:50 pmДимитър Димов написа: Това е от сайта на чез ...Няма значение от къде е защото няма връзка със случая.
А в случая никой и нищо не му е длъжен. Още по-малко да му мети електромера по негово желание.
Виждам дълбоко непознаване на законите и нормативната уредба.
КОНКРЕТНО:
1.Няма да му преместят електромера.
2.Вика си някой(фирма) който да му намери загубения ток и при нужда да му смени целия въздушен кабел.
Естествено за негова си сметка.
![]()
P.S. Димов, бива ли такива работи? Демокрация сме и никой не е длъжен да инвестира в някой на загуба.
Като иска вила в гората, ще си плаща масрафа.
Дори съм склонен на са хвана на бас че 6-те стълба и въздушния кабел са поставени от и за сметка на собственика на вилата.
Сегашния или някой от предишните.![]()
вт сеп 07, 2021 9:48 pmПацок написа: ...аз си плащам за услугата която ми предоставя чез. Но не искам да плащам за некоректното начисление и тая вила я имаме от 30 години и до сега сме си плащали всички сметки коректно. Но от извесно време забелязваме, че при свалени предпазители електромера върти! И конкретния кабел е слаган за тяхна сметка.1.И ще си плащаш за услугата защото иначе ще ти клъцнат жиците.
2.Некоректното начисление може да е по две причини за които се сещам:
-въздушния кабел макар и малко вероятно
-дефект в електромера - рядко но възможно. Имаш възможност да го дадеш за проверка.
За да разбереш от къде е трябва да изключиш бушона след електромера в електромерното табло.
По принцип би трябвало да имаш достъп до тоя бушон. За повече - дай снимки на таблото.
Ако е от електромера то трябва да те компенсират.
Ако е от кабела си е за твоя сметка - и не, няма смисъл да се спори.
3.Преди 30 години беше 1991г. и нямаше ЧЕЗ. Тогава тъкмо се създаваше НЕК а за ЧЕЗ никой не беше чувал.
Така че няма как те да са ти го слагали.
А какво ми навява вила на Витоша, безплатно трасе 200 метра и тези точно през 1991г ... няма да коментирам.

P.S. Ъъъъъ... къде видя спам?
Получи си правилните отговори.
Това че не ти харесват си е друга бира.