Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ResidentEvil - специалист
Здрвейте и ЧНГ. Имам едно питане към вас и се надявам някой да помогне с мнение. Един познат ми даде следните 2 неща на снимката и ми каза че с тях мога да си наглася да ми изключва и включва тока при определена температура на въздуха. Как се свързват тези неща и има ли нещо по магазините по съвременно, с помалки размери и по опростено?

Прикачен файл

DSC013681.JPG
DSC013681.JPG (38.05 KиБ) Видяна 5219 пъти
втора снимка

Прикачен файл

DSC013691.JPG
DSC013691.JPG (42.36 KиБ) Видяна 5216 пъти
табелка

Прикачен файл

DSC013741.JPG
DSC013741.JPG (44.69 KиБ) Видяна 5216 пъти
Justy - майстор
V63E0 е контактор с 220 волта бобина, два отворени и два затворени контакта. Матрахулката вдясно явно е термостат, който трябва да вържеш във веригата на бобината. http://www.aukro.cz/item502765902_stykac_v63e0.html
lakom4oo - напреднал
ти с тези две неща какво точно искаш да изключваш целия ток ли определен уред ли и колко е мощен този уред дето искаш да го изключваш иначе би трябвало да им аи нещо по компактно по електромагазините зависи какв оточно искаш да прекъсваш дай малко повече инфо да направим някаква схемичка
Милен - майстор
Justy написа:
V63E0 е контактор с 220 волта бобина, два отворени и два затворени контакта...
:arrow: помощни контакта + три силови нормално отворени за 63А.

lakom4oo що не помолиш този твой познат да ти свърже подаръците които ти е направил.

п.п. май ме е гонил махмурлука :lol: извинявам се на lakom4oo съвета беше към автора на темата ResidentEvil
Последна промяна от Милен на нед яну 04, 2009 8:44 am, променено общо 1 път.
Justy - майстор
Щото не му трябва на лакомчоооо :razz:
Ами това ще ми трябва за да поддържам минимална температура от 16 градуса в един полиетиленов тунел пълен с разсад. Ще вкарам 2 реотана от акомулираща печка и искам да работят поддържайки температурата 16 градуса. Т.е тази джажджа да я свържа към разклонител и чрез нея да подавам ток до 2-та реотана. Те са по 1 кв единия.
lakom4oo - напреднал
ок ще я направим схемата ако ти я начертая ще можиш ли да си я свържеш не е сложно принципно
rulom - модератор
Да се обърне внимание че тези контактори не са много сигурни за открит монтаж във влажна среда.

Тема "Термо реле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: