• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 58
Всички имаме коли, нали ?
radius - майстор
По-скоро е ASR.
kr1100 - майстор
вт сеп 28, 2021 1:24 pmkuger написа:
вт сеп 28, 2021 7:58 amkr1100 написа:
Моята е доста пълнолетна 1998г . Масло не доливам -от смяна на смяна на 12 к км.
А за новите коли нямах в предвид дизеловите/ то те не са и коли :mrgreen: :-D - затова и масово гиненавиждат зелените/
И кво се напиняш тогава? Та твоят таралясник мърси повече от моят!
Бере ми 5,1 л. масло, наливам 5 и карам до смяна на 15 000 км.
Впрочем снимал ли си ауспуха и да го покажеш? Аз съм го снимал и не се срамувам да го показвам. Малко газаджии могат да се похвалят с толкова чист ауспух без сажди.
пп: Радвай се, ако ти дадат Еко 2!
Нервен човек.
Ега ти кенефа с 5,1 л масло за картер :? :? Това за да не доливаш постоянно ли е ??
Сменям на 12 к защото карам с 10W40 / по предписание/ на Лики .
Не мога да го снема - трябва на канал. Писах за ГТП как се мъчи 2-3 пъти да коленичи за да завре сондата. Края н ауспуха е навътре от бронята доста и е закривен надолу.
А на ГТП ми дадоха 3 та категория :-D Без зор - няма димене , има си равномерен ПХ и на форсиране не дава нишан за димене :wink:
Да не карам отровител на околната среда и димилник като твоята френска к..
Локомотивите са почти извън закона - зелените напират защото много замърсяват.
А годишния ми пробег е 9-12 к км.
preslav - майстор
вт сеп 28, 2021 1:26 pmkuger написа:
Не може, веднага сработва ESP и отнема газта.
Много ми хареса определението за ASR (from German: Antriebsschlupfregelung) - не мога да го прочета, камо ли да го произнеса.
Както и да е - всички коли, които съм виждал са с копче за временно изключване на функцията, а ако такова копче няма и ако много те влече да пилиш гуми, можеш да намериш кой е бАшона на тази система и да го откачиш. Разбира се ще имаш изписана грешка на таблото, но това няма да спре колата.
Искрено се съмнявам, че въпросът с въртенето на гуми те вълнува, поне на мен не ми ходи на бялата брада, а откакто карам Сценик 2 не ми се поглежда друга лагерна количка.
Питащата много бързо се отказа от кола, която е невероятно удобна и май доста здрава в разрез с всички мнения за френските нежности.
kuger - майстор
ср сеп 29, 2021 6:50 ampreslav написа:
вт сеп 28, 2021 1:26 pmkuger написа:
Не може, веднага сработва ESP и отнема газта.
Много ми хареса определението за ASR (from German: Antriebsschlupfregelung) - не мога да го прочета, камо ли да го произнеса.
Както и да е - всички коли, които съм виждал са с копче за временно изключване на функцията, а ако такова копче няма и ако много те влече да пилиш гуми, можеш да намериш кой е бАшона на тази система и да го откачиш. Разбира се ще имаш изписана грешка на таблото, но това няма да спре колата.
Искрено се съмнявам, че въпросът с въртенето на гуми те вълнува, .........
Просто отбелязах за тази система. Напротив, радва ме, че я има, помагала ми е. Бутон за изключването и има, не съм го ползвал.
Пиленето на гуми отдавна не ме вълнува.
пп: Сценика е добра работна или за летуване кола.
preslav - майстор
ср сеп 29, 2021 7:23 amkuger написа:
пп: Сценика е добра работна или за летуване кола.
Ползвам я във всичките варианти - удобна за дълъг път, поне с комплектацията 1.9 DCI, салонът се трансформира за минути (задните седалки могат напълно да се демонтират, не просто да се сгънат), на тавана (без багажник) съм карал 4-5 листа кофражен шперплат (не помня какъв беше стандартния му размер), не че го правя редовно, но миналата година се наложи да превозя 320-30 литра джибри в 10 литрови туби + половината от дървата за казана и т.н.
И все пак да не забравяме, че втората употреба всичко е на късмет.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср сеп 29, 2021 6:50 ampreslav написа:
...
Питащата много бързо се отказа от кола, която е невероятно удобна и май доста здрава в разрез с всички мнения за френските нежности.
Мнее. Малка съм за такава кола сега. Просто на парите, които мога да дам, не намирам такава читава. Кака разбира от хубаво, но
miroki - майстор
Лошото е, че всичко коли поскъпнаха драстично. Това ми е първата кола която за колко пари съм взел след 6 години струва пак толкова, че и отгоре.А ако караш по 1000-2000 километра годишно, няма значение каква ще вземаш, все ще те изкара.
За това препоръчах такава:
https://www.cars.bg/offer/6134fc473fcdd541e1231683
https://www.cars.bg/offer/6149ff159a39965b63746d22
Гледай само с верига, или с току що сменен ангренажен комплект (отнася се за всички коли)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет сеп 30, 2021 9:24 ammiroki написа:
Лошото е, че всичко коли поскъпнаха драстично. Това ми е първата кола която за колко пари съм взел след 6 години струва пак толкова, че и отгоре.А ако караш по 1000-2000 километра годишно, няма значение каква ще вземаш, все ще те изкара.
За това препоръчах такава:
https://www.cars.bg/offer/6134fc473fcdd541e1231683
https://www.cars.bg/offer/6149ff159a39965b63746d22
Гледай само с верига, или с току що сменен ангренажен комплект (отнася се за всички коли)
Карал си над 25 годишна японска кола? Интересно

Купуване на кола на старо си е купуване на котка в чувал, но гледам поне да е в Русе, евентуално София... Микра съм карала и никак не ме кефи, нищо конкретно, но не е мойто
Харесвам верига, дизел, бензин, каквото и да е без метан, искам да гори 10 ЛЕВА градско, макс 12... 5 врати или комби, моооже ван ;-) Не карам бързо, предпочитам да зяпам, пък и вече съм пукала гума със 160.
Климатик, еърбеци и алу джанти не са ми в плюс. Никакви ярки цветове
Търся работна кола, визията да не ми смъква съвсем реномето ;-) Безпари, доколкото може

И по темата - Сценик ми харесва като кола ...
mury - напреднал
Сценика не е нищо друго освен дъното на автомобилостроенето,всъщност като цяло ,самата марка Рено е там. :shock: :shock: :shock: :shock:
kr1100 - майстор
чет сеп 30, 2021 2:40 pmn_a написа:
....Харесвам верига, дизел, бензин, каквото и да е без метан, искам да гори 10 ЛЕВА градско, макс 12... 5 врати или комби, моооже ван ;-) Не карам бързо,.....
Търся работна кола, визията да не ми смъква съвсем реномето ;-) Безпари, доколкото може
И по темата - Сценик ми харесва като кола ...
Ами за какво не взе Рендето ? Единственото което става от цялата гама френски. коли. Здраво, височко,евтина поддръжка
За Ван трудно за малко пари, трябва още да поработиш :-D . За миниван по- може.
И верига недей харесва - сега са кашкавалени - смяна на 100к и за добра сума е смяната.
Ангренажния ремък поне лесно визуално се проверява за състояни - напукване, а веригата е скрита лимонка./ Говорим за коли 2 ра употреба- все ще казва ,че всичко е сменено, само карай, но не вярвай. Затова си приготви поне едни 500лв за обслужване след покупка за да ти е мирна главата.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 58

Тема "RENAULT SCENIC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: