съб окт 02, 2021 6:14 pmiliya_i написа:Не попада в графата природен парк Централен балкан.съб окт 02, 2021 5:06 pmAstroKid написа: Но въпреки всичко това, интересува ме, как, и от къде мога да купя земята горе в балкана.Предполагам може да се купи от собственика и, ако е частна. Ако е държавна - почти невъзможно, ако нямаш братовчед министър.
А така описана - 750-800 м надморска височина с гледка към Бузлуджа не попада ли в природен парк "Централен балкан"?
съб окт 02, 2021 5:07 pmMamaMy написа: Пич, ако те затиря в някой буетак ще развееш бял байрак още в първата седмица. Да не говорим, че в природата няма да намериш ядене даже и под носа да ти е. Пък за чистата храна това е присъщо на същата порода хора които описах. Ти ако опиташ истинска лютеница или супа от домашно пиле, няма да я оцениш. Толкова си свикнал с вкуса на чистия "кетчуп" и бройлерите. Познавам много деца на демокрацията и всички са с объркани и повредени вкусови рецептори.Първо: Твърде много ме подценявате. Живял съм на места, на които Вие няма да издържите още в момента на пристигане. Ял съм чиста храна, и повярвайте ми, знам какво е истинска домашна лютеница, знам какво е пилешка супа, знам и много други неща за вкусната и домашно приготвена храна. Не ям глупости като кетчуп, майонеза и всякакви такива. Старая се да си правя абсолютно всичко домашно. Рядко си купувам нещата от магазин. В двора си имам всичко, а зимата е в парник. Хапвам си домати, краставици, други зеленчуци, купувам си месо от местните жители, които отглеждат животни, и така.
Относно строежа на трудно достъпно място, без достъп на тежка строителна техника, просто забрави! На времето са строили така, но с помощ от цялото село или най-малко родата. Това са били поне 20тина човека. Ако ще строиш сам, без електричество, без машини, няма да ти стигне живота. Щом живееш на село знаеш колко време коства да отрежеш едно дърво с верижния трион. Е, с ръчния времето е поне 10-20 пъти повече. Влаченето и зидането с камък са още по-пипкави и уморителни неща. Къща или бунгало, няма значение. Ще установиш колко е евтино времето на строителите. Даже и да имаш доходи пак ще видиш звезди през деня.
Второ: Имам си екип с който ще я построим. Това не е абсолютно никакъв проблем.
И трето: Нямам нужда от много машини. Говорим за тежка техника като камиони, багери и т.н. Колкото до преноса на материали, ще се използва тежък хеликоптер, който ще помага с преноса на по-тежките неща.
Има ли нещо друго което да ви интересува?
И моля, престанете с епитетите и т.н.
Нека не си мерим селянията из форумите.
Благодаря.