Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Димитър Димов - специалист
съб окт 02, 2021 5:06 pmAstroKid написа:
Здравейте отново.

Нямаше ме няколко дни и чак сега виждам отговорите ви. Също така, видях доста цветущи коментари.
Нека се уточня.

Искам да си купя едно малко местенце в балкана над селото в което реално живея (когато съм си в България). Селото ми е на 350 м. надморска височина, а мястото което искам да си взема е на около 750 или 800, така мисля, не съм сигурен. Един вид, искам да си живея на високо и да се радвам на гледката, която между другото е върха. Както и да е това.
Къщата която съм замислил не е особено голямо, а малко. Около 350 кв.м. с малко дворче и една площадка.
Както бях казал, реката е в ниското, демек на нивото на селото, а до мястото горе да се прекарват тръби някак не ми се мисли. Електричество мога да си прекарам. Проблема ще ми е водата само.
Но въпреки всичко това, интересува ме, как, и от къде мога да купя земята горе в балкана. Някои хора ми казаха, че може, други пък, че не може, та за това реших да попитам тук. Не ми трябва площ от 10 дка, а максимум 1.5.
Забравих да спомена обаче за това, че има път до горе. Да, не е асфалтиран, но планирам изкачването да ми бъде с АТВ или кросов мотор. Все пак са високопроходими.
Цялата идея е нещо като да построя хижа, но не точно. Може би като къща за гости е точното наименование. За Нова година или някой друг празник да идват хора, които искат да са както на високо, така и на хубаво място с прекрасна гледка. Мога също така да приложа снимки ако желаете за да добиете представа къде се намира мястото.
И да не забравя, има прекрасна гледка към паметника Бузлуджа. Та, това е като цяло.
Ще се радвам ако ме вземете насериозно и не се шегувате, защото наистина ми се иска да си реализирам тази идея.
Благодаря предварително и ви желая всичко хубаво.
Ако искаш да те вземат на сериозно,представи нещата сериозно.Искаш имот на 400м. над селото ти и няма кого да питаш?Най-малко това е кмета или наместника,а пък той може да попита където трябва.Малка къща 350 квадрата-ти сериозно ли мислиш че това е малка къща?Вода на 400м. денивелация-попитай този който ти засича водомера и той ще ти обясни за какво иде реч.С това което си написал будиш само съмнения за намерението ти.Ако беше описал къде се намира,снимки,по-можеше да ти се получат нещата.Щом можеш да осигуриш екип и ''тежък хеликоптер'' си финансово осигурен човек и като такъв би трябвало да си наемеш хора да ти свършат работа,а не да разпитваш из форумите незнайни елементи със съмнителни познания.Това че в магазините продават боклуци не означава че кетчупа и майонезата са боклуци.Много хора си ги правят в домашни условия,за едното са нужни домати-нещо което сам си осигуряваш,а другото яйца.Олиото искаш или не си го купуваш така или иначе.А това че зимата си рупаш зеленчуци от парник го оставям без коментар.
Последна промяна от Димитър Димов на нед окт 03, 2021 10:47 am, променено общо 1 път.
krasi92 - майстор
Единствения вариант да сбъднеш мечтата си е да купиш оня супник бузлуджа и да го дариш на леля курнелия. Има трасета и за ток и вода пък и за кацане на тежки хеликоптери. Ако не държиш на конкретното място мога да ти намеря 300 декара пущинак на 1000 метра надморска. И къща има и ток и вода и път има.
brick - специалист
Централен Балкан не стига дотам, в тази част на Стара планина е територията на ПП "Българка".

Ако цифрите са верни, обаче... В района села на 350 м н. в. има единствено в казанлъшкото поле. 700-800 м н. в. са сравнително ниски баири за района. Гледка към Бузлуджа, макар и по-отдалеч, има и от Средна гора, както и от баирите на Предбалкана от север, но там пък няма толкова ниски села.

Ще ме извините, но на мен темата ми намирисва на пусната за да генерира посещаемост :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед окт 03, 2021 10:24 ambrick написа:
Ще ме извините, но на мен темата ми намирисва на пусната за да генерира посещаемост :-D
Посещаемост генерират теми по общи въпроси, пуснати от женски никове. Тази тема е просто пусната ;-)

Тема "Искам да построя къща на високо място в балкан." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: