Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LittLeRoCk - напреднал
Здравейте нов съм във форума(то ми личи де) и веднага имам един въпрос който искам да задам към компетентните да се изкажат по въпроса и да намери разрешение.По долу е схемата на парното
http://store.picbg.net/pubpic/6F/EF/be1 ... c76fef.bmp

Имам парно вкъщи но се получава следната аномалия когато работи помпата и отворя обезвъздушителя на радиатора във детската и на този във банята както и на бойлера водата спада и се качва във разширителния съд веднъж си направих експеримент махнах обезвъдушителя на радиатора в детската и започнах да доливам вода но и тя изчезваше от радиатора а тази във разширетеля нивото се повишаваше.На какво се дължи това.И навсякъде съм използвал тръби фи 20 захранващата тръба на топлата вода тръбата на студената вода и тръбите към и от радиаторите са на фи 20 това проблем ли е.И по добър вариант ли е тръбите които са за топлата и студената вода към и от радиаторите да са на фи 16.
Последна промяна от LittLeRoCk на съб яну 03, 2009 11:03 pm, променено общо 1 път.
Time2Burn - специалист
Я сега кажи на коя тръба си вързал разширителя, от къде точно си извадил разширителя, в каква посока и на коя тръба си монтирал помпата?
И къде "изчезва" водата. Отвори обезвъздушиите и пусни пълначката да потече десетина секунди...
LittLeRoCk - напреднал
Time2Burn написа:
Я сега кажи на коя тръба си вързал разширителя, от къде точно си извадил разширителя, в каква посока и на коя тръба си монтирал помпата?
Помпата е монтирана на студената тръба а разширителя на топлата.Тръбата на топлата вода която излиза от печката е към 1.30м и в края си има тетка от единия край на тетката е вързан разширителя и на другия тръбата която тръгва към радиаторите.Водата не изчезва тояно а се качва във разширителния съд.
filmatoplo - майстор
Този номер ми се случи и на мен веднъж, оказа се че е заради малкото статично налягане в системата не осигурено от вместимоста и височината на разширителния съд. Свържи съда на тетка преди помпата която бута към печката- в тази последователност - тръба от радиатори,тетка за съда,помпа,печка . Така помпата ще се стреми да тегли водата от радиаторите и от съда и ще набива потока към печката , като в съда ще се създава подналягане - обратно на твоя случай. Пиши кво направи.
fbr - майстор
Ти сам си разбрал къде ти е грешката.Понеже хидравличното съпротивление на разширителния съд е ниско,помпата качва водата в него. Като се събере въздух в радиаторите ,вместо да се отвори обезвъздушителя и изгони въздуха,той засмуква повече въздух в системата.В момента най-лесно ще промениш положението като свържеш разширителния съд преди помпата т.е. да смуче от него ,а на топлата страна на котела един обезвъздушител.
LittLeRoCk - напреднал
Благодаря ви за изключително бързите отговори ще го направя и ще пиша какво е станало.
Time2Burn - специалист
Те от това по- добро пояснение - здраве му кажи :

Прикачен файл

renaissance_Page_11111.JPG
renaissance_Page_11111.JPG (17.3 KиБ) Видяна 8515 пъти
filmatoplo - майстор
О и схемата на Тиме ме е подвеждала с тази тръба от топлата в съда. Получи се следното помпата тегли от долния край на съда и по другата тръба(номер 2 в схемата) се връщаше пак в съда. Направи както каза ФБР сложи обезвъздушител на топлата а съда вържи по схемата без трба-2 .
Time2Burn - специалист
Е то тая схема е за модерни съдове. Иначе аз ги монтирам само на връщащата тръба и една тръба оставям за навън или за към сифоня. Често от някой радиатор в кенефа или кухнята...
bad to the bone - специалист
...
Последна промяна от bad to the bone на ср ное 11, 2009 9:17 pm, променено общо 1 път.

Тема "Въпрос за локално парно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: