• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste - специалист
нед окт 10, 2021 9:13 amkartechar написа:
Януари 2021 - 26,93 лв./MWh; февруари 2021 - 30,39 лв./MWh; октомври 2021 - 94,54 лв./MWh :censored: .
Ммммдааа....
Значи по елементарни сметки ако кажем че 1тон пелети е 5000 квтч. то при разход от един тон с цена 500 следва при газ на сегашна цена да платя една идея по-малко.
Също така тези киловати при пелетите не се усвояват докрай доколкото КПД-то при газовия котел ще е повече в сравнение с котел за пелети.
Не знам дали съм прав с тези размисли.
silent - майстор
Всички масови енергоносители се движат в пакет ....ако някоя цена изостане дори и без обективна причина бързо настига останалите....забрави да удариш кьоравото минавайки от едно на друго отопление...тази година ако спечелиш догодина съ сигурност няма....ако имаш готови изградени алтернативи ....можеш да ползваш най изгодното в момента....
lakosste - специалист
нед окт 10, 2021 1:48 pmsilent написа:
Всички масови енергоносители се движат в пакет ....ако някоя цена изостане дори и без обективна причина бързо настига останалите....забрави да удариш кьоравото минавайки от едно на друго отопление...тази година ако спечелиш догодина съ сигурност няма....ако имаш готови изградени алтернативи ....можеш да ползваш най изгодното в момента....
Със сигурност е така.
Аз не търся по-евтиното а по-сигурно то и удобно,което мисля е газта.
Но това е за в бъдеще.
Не че ако намеря по евтино ще се разсърдя :-D
  • 1
  • 2

Тема "Замяна на пелети с газ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: