Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Щайгаджия - специалист
Подариха ми такъв бамбук. Започна да жълтее първо едното, а вече и още две стръкчета. Той е от тези на"два етажа". Може ли да се спаси?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
В какво е?
Щайгаджия - специалист
В керамичка "купичка" с пръстен от дунапрен.На етикета имаше кратко описание на грижите,които трябва да се полага-светлина,умерена температура,вода докато се напои добре дунапрена.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ами на първо време го извади от купичката и го потопи в прозрачен съд. Според размера. Чаша или там каквото. С вода. Ако е чешмяна вода, то след наливане, да престои денонощие, за да се очисти от хлора. Ако е минерална веднага го топни.
Lucky Bamboo се гледа във вода. Без пряка слънчева светлина. Може и в тъмна баня, стига му на седмица няколко часа естествена светлина.
Ако го посадиш в пръст има опасност да се зарази с нещо.
Вода, сменя се от време на време и евентуално щипка храна за рибки не по-често от веднъж месечно. Зависи от количеството бамбук. Това всъщност не е бамкук, а драцена.
Опс, пожълтял ти е защото му е дошло много наторяването. От гъбичката.
tysonlkr - специалист
И аз имам същият проблем с отглеждането на бамбук :( С единствената разлика че моят е в накаква "еко почва" (това ми казаха при покупката му)
И на мен ще ми е от полза да дадете предложения на какво може да се дължи това и какви мерки може да го оправят :?

Едно евентуално прерязване на изсъхналото би ли му помогнало :?:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Пожълтява при преторяване.
Вади от "почвата" и слагай във вода.
Щайгаджия - специалист
Благодаря за съветите.Веднага ги изпълних.Можеш ли да изкажеш предположение за колко бреме би се "освестил",ако не съм закъснял много?И добре че ме подсети-ако може без да отварям друга тема.Как се захваща драцена?Става ли от връх?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Точно от връх става.
И не само. Ако имаш някое грозно растение, нарежи го "през коляно" и вкорени. От всяко парче ще израсте ново растение.
Аз всичко (освен кактуси) вкоренявам във вода. Правя нещо като нашиник от картон, та да не опират клонките дъното и така.
dimko1 - специалист
n_a написа:
Точно от връх става.
И не само. Ако имаш някое грозно растение, нарежи го "през коляно" и вкорени. От всяко парче ще израсте ново растение.
Аз всичко (освен кактуси) вкоренявам във вода. Правя нещо като нашиник от картон, та да не опират клонките дъното и така.
Точно от връх много трудно ще го окорениш бамбука, на който му трябва бамбук аз продавам бамбук от гр. Първомай съм Динко тел.0886230311.
stiv1961 - майстор
dimko1 написа:
Точно от връх много трудно ще го окорениш бамбука, на който му трябва бамбук аз продавам бамбук от гр. Първомай съм Динко тел.0886230311.
Продажбите във форума са забранени бе, димко1 :sad: ...пък и темата е от преди почти пет години...

Тема "Бамбук на щастието" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: