Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LittLeRoCk - напреднал
Атова че всички тръби са ми фи 20 проблем ли е и по добре ли ще е тръбите които отиват към радиаторите и излизат от тях да са 16
BaiGrozdan - специалист
LittLeRoCk написа:
Атова че всички тръби са ми фи 20 проблем ли е и по добре ли ще е тръбите които отиват към радиаторите и излизат от тях да са 16
Не е проблем, особено ако захранваш два или повече радиатора на един кръг, а при теб е точно така май.Много добре си е.При мен са фи 16, но всеки радиатор се захранва от отделен кръг,единствено в банята съм захранил бойлер и лира на един кръг фи 16.Нямам никакви проблеми, но лятото може да пусна на топлата вода едно фи20.
bad to the bone - специалист
...
Последна промяна от bad to the bone на ср ное 11, 2009 9:18 pm, променено общо 1 път.
bad to the bone - специалист
...
Последна промяна от bad to the bone на ср ное 11, 2009 9:19 pm, променено общо 1 път.
ResidentEvil - специалист
Такмо ми стана интересно, а не си качил картинката. Виж колко много неща знаеш, а една картинка те мъчи. Отвои я с Paint после избери Image от лентата горе и от там Stretch/Skew. От там намали снимките и ще стане.

Прикачен файл

123.JPG
123.JPG (29.65 KиБ) Видяна 7749 пъти
ilkonick - помощник
Здравейте.Имам 1 въпрос.Клиента ми иска подово отопление но за да не грее много иска да го пусна последователно от студената вода на радиатора.Ще стане ли?И въобще ще има ли някакъв ефект?Благодаря Ви предварително.
LazarGanev - "Велик майстор"
Да става, това е сиромашко подово :-D . По-добрите решения са доста по-скъпи.
Чаро - Акълия
Ама той, клиентът, разбира повече май, а?
Ще има чудесен ефект. Най-добрият вариянт е 2 отделни кръга (радиатори и подово) с трипътен смесителен вентил.
илко илиев - специалист
ще стане ама това подово ако е повече от 15-20м.иняма да топли.на края на тая тръба трябва да сложиш нещо да я обезвъздушаваш
mici - специалист
bad to the bone написа:
по добре е помпата да се слага на топлата вода...така държи системата под положително налягане...
Ех, къде беше, когато правих моята система?...Помпата ми е на "студената"вода и наистина засмуква въздух, когато искам да обезвъздушавам, та правя това само при спряна помпа...

Тема "Въпрос за локално парно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: