Всички имаме коли, нали ?
LittLeRoCk - напреднал
Здравейте на всички някой може ли да ми каже някакво лепило за залепване на алуминиев радиатор знам че има и някакви лепила като пластелин но да издържа на висока температура поне 180 градуса и да държи на алуминий пробвани са течната стомана на Бизон и п-ластелина на СънФикс но омекват при по висока температура.
velsi - Почетен майстор
И аз имам такъв проблем с радиатора. Мислех да пробвам с "Поксипол". Но защо 180 градуса? А доколкото знам епоксидните смоли (каквото е и Поксипол) издържат до 200 градуса.
LittLeRoCk - напреднал
velsi написа:
И аз имам такъв проблем с радиатора. Мислех да пробвам с "Поксипол". Но защо 180 градуса? А доколкото знам епоксидните смоли (каквото е и Поксипол) издържат до 200 градуса.
Колега тези които съм пробвал държат до 120 градуса но омекват и на по малко при което ако системата ти работи под по високо налягане пропускат след време изпробвано е.
Стефан - майстор
Кажете какаъв е точно пропуска, от къде е. Ако може и снимка.
velsi - Почетен майстор
Моя е горе на гърловината, някъде при отклонението за разширителния съд. Не тече, но изпарява по малко и така течността намалява.
LittLeRoCk - напреднал
Моят е на самата пита отстрани а не на някоя водна магистрала.
vidrata - специален-специалист
От опит ви казвам да си купите нови радиатори защото с нищо няма да стане.И ако сметнете цената на антифриза и тая на лепилата които ще купите + труда ,който ще положите ,след една година мъки ще сте избили радиатора.
Стефан - майстор
Правилно - от новото и оригинално по-добро няма :?
Поне при мен нов радиатор струваше над 350 лв. Сълзеше от страничната част, там, където влизат тръбичките. Е, поиграх си 2-3 дни, използвах една туба силикон и някои други неща, и го оправих. Това беше преди 8-9 г., и оттогава до момента от там не съм имал проблем.

Затова питах. Доста неща са оправими. :lol:
tassel - специалист
Има работилници, които се занимават само с радиатори-запояване, отпушване и т.н. Пък и моргите са пълни с каквото си искаш. :)
Стефан - майстор
tassel,
Вярно е това, че има работилници. Но не всеки радиатор може да се залепи. Особено както беше моя случай - алуминиеви тръбички, желязно огледало, и гумено уплътнение между тръбичките и огледалото. Освен това пластмасови странични казанчета.

Въпрос на шанс е да уцелиш добър радиатор от морга. :lol:

Тема "Лепене на радиатор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: