Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
chapara - майстор
Чак пък фабрика, малък гаражен цех имам за ПУ😁😁😁 Сега сериозно. От като пипнах ПУ не съм хващал силикон. По здрав, издръжлив на ув-лъчи, лови и на мокро и най вече не мухлясва. Щото лесно е да раздупчиш една стена с дупки от колкото залепване, закрепване временно с харт. тиксо и на другия ден да си наредиш кабелите и закопчаеш.
Иначе ненавиждам кабел канали!
valentino76bs - майстор
вт окт 19, 2021 3:56 pmushuaya написа:
За интернет кабел ще бъде, utp или оптика. Няма да се рита. Мислех си за каналите с лепенки. За тях какво ви е мнението?
Перфект само, че ....понеже основата е критична му опъваш 2 тигела по дъжина с фт101 примерно.
kozl - майстор
вт окт 19, 2021 3:56 pmushuaya написа:
За интернет кабел ще бъде, utp или оптика. Няма да се рита. Мислех си за каналите с лепенки. За тях какво ви е мнението?
Ми то много зависи от това каква лепенка са лепнали. Та как да ти дам съвет :?
Много от лепенките и година не изтрайват и се разлепват - станали на кокал. Освен тва зависи колко е грапава и чиста основата.
Полиуретана лепи и в грапава основа, защото ще проникне в грапавините. Лепенката забрави #-o

Освен тва има тънки и дебели двойнозалепващи лепенки. Ако е от тънките само за супер гладки повърхности може и да свършат качествено залепване.

Та аз и лепенки - само при гладка основа и лепенки на 3М :wink:
Lutchezar - майстор
За да има за какво да си чешем езиците да попитам още нещо:
Каналът вътре в помещение, извън помещение или навън ще се монтира?
Иначе ако имаш 3 см мазилка би могъл да скриеш една тръба в нея. Само идея :weedman:.
jekasus - майстор
Аз само едно разбрах, че човека няма перфоратор и търси по-лесния начин за монтаж.
Другото, което само леко усещам, че е под наем и не иска да наранява стени с тоя монтаж.
При първия вариант - перфоратор под наем и дюбел-пирони 6/60,, при втория - на двустранен скоч.
fbr - майстор
От моя опит, нямам добри впечатления от лепенето на пластмаса с полиуретанов уплътнител. За лепене на други материали е незаменим.
radius - майстор
Е то PE и PP нищо, освен нагряване не ги лепи, тук се разчита на площта.
ushuaya - специалист
Хехе, не съм под наем. Каналите са за стълбището в блока. Най-лесния вариант е да оставя техниците като прокарат интернета да си закрепят кабела както дойде, не вярвам да слагат канали. Та ми се искаше да е по-прегледно и удобно за ползване :)
chapara - майстор
Ти ни погали майката бе😂😂😂ма казвайте ги тия дребни подробности, с две думи гробищарска работа.
Lutchezar - майстор
Ако е оптика направо си я коват съм забелязал. Освен това има и кутии по площадки и по етажи. Плюс че при първа възможност всичко се прекарва скрито. Та може и да нямаш много думата кое къде и как.

Тема "Закрепване на кабелни канали към стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: