Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
чет окт 28, 2021 3:08 pmarxd129 написа:
ср окт 27, 2021 4:03 pmkozl написа:
А може нулата в твърда изолирана връзка, допълнително вложена от теб да свържеш,
Нулата не е прекъсната. Хич и не смятам да я прекъсвам.
ср окт 27, 2021 4:03 pmkozl написа:
... а през обединени клеми L+N на ключа да се свърже фазата. Идеята е двата паралелни ключа интегрирани в един да се свържат и работят паралелно с цел повишаване капацитета им по ток.
ДТЗ има ли в кръга?
Има дифернц. защита.
Ама идеята за обединяване в ключа на клемите L и N не е ли... спорна, меко казано, де.

Мисля, че в някаква стааара тема беше казвал (може и да греша де, нямам ярък спомен), че когато става дума за ток - неведоми са пътищата му. В смисъл - не е ясно кой път ще "предпочете" токът. Дали ще "тръгне" 50/50 през L и N?
ПС
Пък ако съм сложил неверни думи в устата ти - моля за извинение, kozl. :) Моля за извинение.
Идеята за обединението мое и да е спорна, ама работата по преправяне на бойлерното
табло не е от спорните, оти оно се продава опроводено и нагласено за свързване по схема и требе познание и опит за преработката му :wink:
А са по кой пат ке фата тока :? Оно е така оти токът е светкавично бърз и му не остаа време за ученъе и от букви не подбира. На токо му требе възможност за токоване, а не букви. Буквите са за такива като теб и мен, дека си мислат, че го нагласот токот да ги разчете :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot:
arxd129 - специалист
чет окт 28, 2021 6:27 pmky-kyy написа:
Тва диференциалната защита е нещо съвсем друго.
Друго? А кое е първото/изначалното, та ДТЗ-то да е нещото друго?
При теб евентуално, става въпрос за неправилно изчислена и неправилно свързана дефектнотокова защита :)
Ясно! :wink:
Ама не е ясно изводът за неправилност от къде следва? Кое е неправилно изчислено? И кое е неправилно свързано, де?
iliya_i - майстор
Тва диференциалната защита е нещо съвсем друго. При теб евентуално, става въпрос за неправилно изчислена и неправилно свързана дефектнотокова защита :)
ky-kyy , Шъ извиняваш ама дефектнотокова защита е разговорното название на диференциално токовата защита дето се задейства от разликата (difference) на токовете.
ky-kyy - майстор
пет окт 29, 2021 1:23 pmiliya_i написа:

ky-kyy , Шъ извиняваш ама дефектнотокова защита е разговорното название на диференциално токовата защита дето се задейства от разликата (difference) на токовете.
Ся, в разговорния ви език, нема се бъркам....Спомням си един доцент, дето наричаше проводниците -"телюви", което не му пречеше, да е един от най-добрите мозъци в източна, а и не само Европа, ама нашия случай тук, е съвсем друг.

Различни са, най-малкото, защото диференциалната следи разликата между входящия и изходящия ток и защитава съоръжението, докато ДТЗ-то, варди човекоподобното, да не го претрепе тока....И те така и пак тъй :)
iliya_i - майстор
пет окт 29, 2021 4:31 pmky-kyy написа:
пет окт 29, 2021 1:23 pmiliya_i написа:

Ся, в разговорния ви език, нема се бъркам....Спомням си един доцент, дето наричаше проводниците -"телюви", което не му пречеше, да е един от най-добрите мозъци в източна, а и не само Европа, ама нашия случай тук, е съвсем друг.

Различни са, най-малкото, защото диференциалната следи разликата между входящия и изходящия ток и защитава съоръжението, докато ДТЗ-то, варди човекоподобното, да не го претрепе тока....И те така и пак тъй :)
Да, диференциално токова и диференциална са различни, ама той като го е съкратил на диференц. коя ли е имал в предвид?
ky-kyy - майстор
пет окт 29, 2021 4:39 pmiliya_i написа:

Да, диференциално токова и диференциална са различни, ама той като го е съкратил на диференц. коя ли е имал в предвид?
По принцип, избягвам да давам съвети различни от това, да се потърси специалист, на потенциални донори на органи, или пациенти на Пирогов. Автора, с досегашното си творчество, което бегло съм проследил, е точно от този тип. Плюс високо самочувствие, без покритие и арогантно поведение. 99% от "питащите" са такива. Не спират да въртят плочата, докато не се намери някой лаик, като тях, да потвърди безумната им теза :)

Тема "Свързване на бойлерен ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: