• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Кумчо Вълчо - специалист
пон ное 01, 2021 8:17 amStefanNikolov написа:
Имате ли опит с ниско налягане под 1 бар? Кпд-то ще намалее ли на отоплителната система
Николов, истината е че прочетох темата на бегом, та може и да съм пропуснал тънкия момент, но все таки ще попитам. Кой, който и да е той, от всичките изброени в #1 юнаци - инсталатори, странични инженери, инженер-съгледвачи и т.н. е присъствал на ПЪРВАТА СТУДЕНА и ПЪРВАТА ТОПЛА ПРОБА на въпросната отоплителна система, че вече и аз не знам какво да си мисля? При тези последователни проби, тогава, инсталацията как се представи, проблемът имаше ли го?
StefanNikolov - специалист
пон ное 01, 2021 10:21 amКумчо Вълчо написа:
Имате ли опит с ниско налягане под 1 бар? Кпд-то ще намалее ли на отоплителната система
Николов, истината е че прочетох темата на бегом, та може и да съм пропуснал тънкия момент, но все таки ще попитам. Кой, който и да е той, от всичките изброени в #1 юнаци - инсталатори, странични инженери, инженер-съгледвачи и т.н. е присъствал на ПЪРВАТА СТУДЕНА и ПЪРВАТА ТОПЛА ПРОБА на въпросната отоплителна система, че вече и аз не знам какво да си мисля? При тези последователни проби, тогава, инсталацията как се представи, проблемът имаше ли го?
Фирмата изпълнител, но пуснаха камината и ми казаха че е въздух който трябва да излезе и след 10 дни обезвъздушаване от моя и от тяхна страна започнаха да вдигат рамене и да казваш че не знаят от какво се получава и че гаранцията не го покрива тъй като системата не тече от никъде. Но дори да си заплатя ремонт не знаят какъв е проблема. Фирмата е с добра визитка в Пазарджик и околността.
andy_forresite - майстор
Налягането е добре. Не променяй нищо по него.
Ако решиш да ограничаваш скоростта на водата чрез крана, за който ти писах одеве, радиаторите ще огладнеят още. За да не се греят по 1 час (и те едва ли ще се и загреят добре), може да развиеш малко вентилите на изходите им.
Кумчо Вълчо - специалист
пон ное 01, 2021 10:26 amStefanNikolov написа:
Фирмата изпълнител, но пуснаха камината и ми казаха че е въздух който трябва да излезе и след 10 дни обезвъздушаване от моя и от тяхна страна започнаха да вдигат рамене и да казваш че не знаят от какво се получава и че гаранцията не го покрива тъй като системата не тече от никъде. Но дори да си заплатя ремонт не знаят какъв е проблема. Фирмата е с добра визитка в Пазарджик и околността.
А не, не така. Изтървал си му края от самото начало. Няма такъв сценарий. Каквото е трябвало да се направи, ТЕ са биле длъжни да го направят в самото начало с цел да отстранят всички проблеми, а не 10 дена да се чудят и да гледат като пръ*нали зайци в люцерна. Ако изобщо могат. Явно обаче точно те не са от можещите. Тук става въпрос за откровена наглост. Като за начало ''смени'' им визитката, че и други клиенти ще пострадат, а после обърни другия край. Ресто и съответно други, но този път читави майстори......
пон ное 01, 2021 11:18 amandy_forresite написа:
Налягането е добре. Не променяй нищо по него.
Ако решиш да ограничаваш скоростта на водата чрез крана, за който ти писах одеве, радиаторите ще огладнеят още. За да не се греят по 1 час (и те едва ли ще се и загреят добре), може да развиеш малко вентилите на изходите им.
Аз това казвам сега са на минимум колкото повече ги отварям звука е непоносим
пон ное 01, 2021 11:29 amКумчо Вълчо написа:
пон ное 01, 2021 10:26 amStefanNikolov написа:

А не, не така. Изтървал си му края от самото начало. Няма такъв сценарий. Каквото е трябвало да се направи, ТЕ са биле длъжни да го направят в самото начало с цел да отстранят всички проблеми, а не 10 дена да се чудят и да гледат като пръ*нали зайци в люцерна. Ако изобщо могат. Явно обаче точно те не са от можещите. Тук става въпрос за откровена наглост. Като за начало ''смени'' им визитката, че и други клиенти ще пострадат, а после обърни другия край. Ресто и съответно други, но този път читави майстори......
така е въпроса е как да прихвана шума. Пуснал съм запитване до официалния дистрибутор на алфа плам и сега чакам. Питах и дистрибуторите на радиатори орион. Те ми казаха че съм първия с това оплакване.
А този винтил който изхвърля вода дето е свързан след разширителния съд, един с червена капачка и отгоре пише 2 бара ми е затворен на цяло. Така ли трябва да е или да го развия?
kozl - майстор
пон ное 01, 2021 12:46 pmStefanNikolov написа:
А този винтил който изхвърля вода дето е свързан след разширителния съд, един с червена капачка и отгоре пише 2 бара ми е затворен на цяло. Така ли трябва да е или да го развия?
Така трябва да е ако го врътнеш, ще пуснеш вода принудително.
Я пиши кога изхвърля вода, че може РС да ти е недостатъчен.
Аз за тези камини не видях ТТ данни за РС на сайта на Алфа Плам.
пон ное 01, 2021 12:59 pmkozl написа:
пон ное 01, 2021 12:46 pmStefanNikolov написа:
Така трябва да е ако го врътнеш, ще пуснеш вода принудително.
Я пиши кога изхвърля вода, че може РС да ти е недостатъчен.
Аз за тези камини не видях ТТ данни за РС на сайта на Алфа Плам.
изхвърля малко преди 2 бара но аз го държа сега в по ниски граници. Какво е РС? Сега ми върнаха имейл от декатрейд(главния дистрибутор за България) да видя баланс винтила дали е синхронизиран с налягането. Къде да го търся този баланс винтил и как се настройва спрямо налягането?
kozl - майстор
РС е разширителен съд.

Възможно е за предпазен клапан да се ползва регулируем балансвентил и него да имат в предвид да се настрои на по-голямо налягане на сработване :?

Питай ги къде и за какво е този баланс вентил.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проблем с парното!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: