Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brum - майстор
Стените са гипсокартон, колектора гледа към банята. Кутията е вградена в стената. От двата края има профили за гипсокартон, отдолу е подова замазката.

Въпроса ми е нужно ли е да се прави някаква хидроизолация и ако да - как се постига? Ако ще се прави обмислям за вариант с някоя хидроизолация на циментова основа - измазвам фугите и стените с по-гъста, после сипвам по-разредена версия да уплътни пода към замазката.

В апартамента където живеем гледам е тулхена стена и гледам отдолу са запълнили с нещо като лепило за тухли. Ама там няма вариатн да се наредят плочките ако не се затвори. Реално обаче хидроизолация няма.

Подозирам, че не е нужно да се прави хидроизолация там. Но ми се ще да чуя и чужди мнения по този въпрос.
kozl - майстор
От скромен опит тука в сградата течовете в тези кутии са или от автоматичните обезвъздушители или от спирателните кранове, на които протичат уплътненията към оста им.
Добре е да има някаква изолация, та като протече да направи локва и да му се обърне внимание защото....

Прокапал обезвъздушител и пълни дъното в замазката дето съ тръбите. И пълнил, пълнил та дорде падне тавана на долните. Ма и те не видели, че им избиват мокри петна.
brum - майстор
А някакви датчици които могат да следят за теч там?

Съседи няма. За къща става дума. Но ми се ще да открия теч при първа възможност, а не като стане време да подменя гипсокартон и ламинат.
kozl - майстор
Мисля, че най-сполучлив датчик е легенче под кутията с поплавък, като на съдомиялна машина.
brum - майстор
И се върнахме там от където тръгнах. Леген с някаква хидроизолация трябва да е. Всичките тръби излизат от замазката, та няма как да се сложи готов леген.
kozl - майстор
Еми тъй де. Какво мога да предложа :?
Хидроизолация за обмазване. На Боро се предлага в търговската мрежа в малки разфасовки и мисля, че свърши необходимото. Първо с теракол се оформя дъното като легенче и после се обмазва с хидроизолацията.
Има и по-добри хидроизолации за обмазване, но не съм виждал малки разфасовки по търговката мрежа.
brum - майстор
Добре. Така ще действам. Хидроизолация дето е като на циментова основа по фугите и стените с надежда да ги запуши. Ако не стане - теракол и после хидроизолация.

И на следващ стъпка - разредена хидроизолация до течно състояние която да уплътни дъното.

Ще споделя резултатите като стигна до там. Но подозирам, че ще е около Коледа :) .

Тема "Нужна ли е хидроизолация под колекторна кутия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: