• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 58
Всички имаме коли, нали ?
kr1100 - майстор
чет ное 04, 2021 9:44 pmn_a написа:
чет ное 04, 2021 6:22 pmkr1100 написа:

Ако изровиш ПасТ Б4 коНби с 2л двигател ADY,редкия AGG скачай.
Аз съм лаик, бре, като ми пишеш тъй закодирано, нищо не мога да разбера

Смешко, аз не търся модел кола. Търся евтина, икономична, голямшка, здрава... тия неща. Каквато ще да е като марка. Питам тук за колите, които съм харесала, не споменавам таралясниците, които веднага съм забравила ;-)
Пасат Б4 до 96г вкл. комби, с 2 л двигатели, 8 клапана 115 к.с.,мултипойнт - 4 дюзи с разделно впръскване, пластмасови смукателни колектори и газови инжекциони.
просторни, надеждни с евтина и лесна поддръжка и части. маслен ф-р 7-8лв, въздушен 12-14, накрайник около и под 20 лв.Масло Лики мОли 10W40 47-50лв., свещи NGK/френски от Тех-Ко/ 3 полюсни по 8-9 лв всяка,с разделни фарове къси /дълги.
Много здрави и надеждни двигатели - нямат драми с горене на масло. Нямат проблеми и със скоростни кутии. Място за товарене много, на покрива има релинги /2 напречни релси и може да носиш дълги товари / пр. тръби, дъски, греди../
Е не са супер модерни като новите кенефи , но са надеждни.

Па , ако ти стиска и имаш парици скочи на 1 бензинов Шаран/ Алхамбра с 2л двигател ADY. до 2000г. Седиш удобно на високичко в кресло. Ако има късмет може предните седалки да са въртящи / на 180 гр/.
По скоро е Форд / Форд са отговаряли за интериора и външния вид, само двигателя е на VW, скоростна кутия, полуоски са на Форд.
П.П. До имението има 1 морга , а навън има паркирал 1 тъмно син Пасат комби / не знам с какъв двигател е.С излющен лак на предния капак. Моргаджията го кара отвреме навреме.
Мога да питам за цена и подробности като го видя.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет ное 05, 2021 4:21 pmkr1100 написа:

П.П. До имението има 1 морга , а навън има паркирал 1 тъмно син Пасат комби / не знам с какъв двигател е.С излющен лак на предния капак. Моргаджията го кара отвреме навреме.
Мога да питам за цена и подробности като го видя.
Благодаря. Питай
radius - майстор
Пикасото е много добър избор (след 170к км мога да го кажа), ама трябва да е дизел :wink:. А тия филтри какво ги мислите, не са показателни за поддръжката на колата, изобщо частите са на едни цени за масовите коли ( щото нали никой не купува оргиналдъ). А официалните вносители на ситроен и пежо предлагат много добра алтернатива (не е само в Бг) - части на половин цена от оригинала, с гарантирано качество и истинска гаранция. Да не говорим колко от оригиналните части са на съвсем приемливи цени, нещо за което собствениците на други марки само могат да мечтаят.
kr1100 - майстор
пет ное 05, 2021 8:30 pmradius написа:
Пикасото е много добър избор (след 170к км мога да го кажа), ама трябва да е дизел :wink:.
:? Че толкова много ли е издържал ? :?
Kumay - майстор
съб ное 06, 2021 4:38 pmkr1100 написа:
пет ное 05, 2021 8:30 pmradius написа:
Пикасото е много добър избор (след 170к км мога да го кажа), ама трябва да е дизел :wink:.
:? Че толкова много ли е издържал ? :?
А защо да не издържи? Моето га взех на 195 000 преди четири години, сега е на 287 000 км. По двигателя - само обслужване, включително и ангренаж. По предницата - една биалета! 2.0 HDI е мотора. :wink:
radius - майстор
Ай стига лъга, сигурно караш някой Туран :mrgreen:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб ное 06, 2021 4:59 pmKumay написа:
Моето га взех на 195 000 преди четири години, сега е на 287 000 км. По двигателя - само обслужване, включително и ангренаж. По предницата - една биалета! 2.0 HDI е мотора. :wink:
Разход?
radius - майстор
Варна - Търново с 90 средна -4.8-5
С 95 средна 5.5. Говоря за истинска средна скорост. Градско само е към 8 може би, просто нямам чисто градско и гадая леко. Сега като го кара жена ми, за 20км междуградско и 10км градско е към 6.4 средно.
Климатика да качва 0.3 не повече. Товара също не си личи, Няколко курса имам от Монтана до Варна с по 500-600 кила дървении и е било под 6. Сигурно защото съм карал и по-бавно.
Успявал съм да направя Търново-Варна 4.4, но колкото за рекорда.
Kumay - майстор
съб ное 06, 2021 5:49 pmn_a написа:
съб ное 06, 2021 4:59 pmKumay написа:
Моето га взех на 195 000 преди четири години, сега е на 287 000 км. По двигателя - само обслужване, включително и ангренаж. По предницата - една биалета! 2.0 HDI е мотора. :wink:
Разход?
При скорост 90 км/ч на дълъг път - 4,8 до 5,3 л/100 км/според терена и разстоянието/. Докато пътувах всеки ден Пловдив - Асеновград/22 км в посока/ ми даваше 5,3. На магистрала със 130-140-150 км/ч - 6,4-6,6 л/100 км.
Климатроника не го изключвам никкога.
miroki - майстор
Какво се чудите, колите изкарват нормално по 400 000 км
За рекордна 7/100 газ. При пенсионерско близко извънградско каране. В сряда в мъглата в нула часа ми даде 7,5/100. Посред нощ не съм карал повече от 80- 100 Но има и места с 50-60 поради лоша видимост.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 58

Тема "RENAULT SCENIC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: