• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 58
Всички имаме коли, нали ?
kr1100 - майстор
съб ное 06, 2021 6:04 pmKumay написа:
При скорост 90 км/ч на дълъг път - 4,8 до 5,3 л/100 км/според терена и разстоянието/. Докато пътувах всеки ден Пловдив - Асеновград/22 км в посока/ ми даваше 5,3. На магистрала със 130-140-150 км/ч - 6,4-6,6 л/100 км.
Климатроника не го изключвам никкога.
Пак почнаха басните с по 4л /100 км /ч по идеална права с попътен вятър, без движение и по наклона надолу на пътя :?
В задръстване час пик градско колко е разхода ? Въпреки ,че Асеновград Пловдив често е много натоварен участъка .
А като цена колко пари е обслужването ; ремъци, филтри, масла ЕГР,ДПФ , коя Еко категория ти дадоха ?
Последна промяна от kr1100 на съб ное 06, 2021 7:56 pm, променено общо 1 път.
Kumay - майстор
Май ме бъркаш с лаладжиите на форума!
Щом съм го писал, значи е така.
radius - майстор
Баси, кр1100, голямо тесногръдие ви гони тия с фауветата. Сакън да не си кажем разхода, трябва да ни е срам ли? Написах ти какво имам и съм засякъл, мога да ти дам данни и пълно-пълно за 2500км, но какъв е смисъла? Карайте си VW и плюйте чикиите, така следващата ми няма да е с надута цена щото нали от германското няма по добро. В смисъл ръждата на тройката - най-хубавата ръжда :lol:
И имам 50к км на голф 6 dsg , та съм се докоснал и до твоя бряг.
ky-kyy - майстор
Како, купи ли си вече. колата на мечтите?
kr1100 - майстор
съб ное 06, 2021 8:02 pmradius написа:
Баси, кр1100, голямо тесногръдие ви гони тия с фауветата. Сакън да не си кажем разхода, трябва да ни е срам ли? Написах ти какво имам и съм засякъл, мога да ти дам данни и пълно-пълно за 2500км, но какъв е смисъла? Карайте си VW и плюйте чикиите, така следващата ми няма да е с надута цена щото нали от германското няма по добро. В смисъл ръждата на тройката - най-хубавата ръжда :lol:
И имам 50к км на голф 6 dsg , та съм се докоснал и до твоя бряг.
Пишете ми за разходи при почти идеални условия. Напиши ми какъв ти е разхода от гарата по крайезерния път м/у 8:30 и 9:30 ч, по Мария Луиза от Зл.лале до Червения след 16:30 до 18ч, по Смирненски след 17 ч, когато движението е спри -тръгни за по цял 1м.

И Голф никога не ми е бил приоритет.

@ ky-kyy - писах по- рано , че няма да е скоро.
radius - майстор
Е не видя ли, че писах за чисто междуградско, кое му е идеалното? Писах и за смесения колко е, и не си крия градското. Предположих за разход 8 в града, ама няма как да направя амнайсестотин километра само в града, че да ти кажа дали е точно 8 или 9.14. И още нещо - макар да има с какво да се гордея, какво сте се хванали за тоя разход като няма 50% от разходите по една кола. Тва пък мога да го кажа след като за предната ми кола ( изненада, пак Ситроен) съм писал всичко откакто я имам.
А за това " градско" за което пишеш мога да ти дам разход в л/ч :-D
По темата, ако трябва да съм обективен, може би не е добра идея да се взима евтин и огрухан модерен дизел, защото ако тръгнат смени на датчици и клапанчета по горивната система, всички са от 100лв нагоре. Има и по 200-300 (за щастие не говоря от опит, но никога не е късно).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед ное 07, 2021 7:28 pmradius написа:

По темата, ако трябва да съм обективен, може би не е добра идея да се взима евтин и огрухан модерен дизел, защото ако тръгнат смени на датчици и клапанчета по горивната система, всички са от 100лв нагоре. Има и по 200-300 (за щастие не говоря от опит, но никога не е късно).
Благодаря
miroki - майстор
Влизате тук, избирате си модел автомобил и виждате адекватен разход.
https://www.carspending.com/bg/car
radius - майстор
Не се вижда градско ли е и дали е настъпвал водача, по-добре в spritmonitor.de
miroki - майстор
То го имаше, но сега май не. Т.е. никой не го попълва.
Но това няма значение. Може и spritmonitor.de разбира се.
Важното е да се намери автомобил с поне 20 000 км пробег и се гледа общият. Другото е ала бала.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 58

Тема "RENAULT SCENIC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: