• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Мечтата на всяка домакиня
Master_Kenobi - V.I.P.
shadowman, какво значи ъглов шкаф в конкретния случай? :?
Sigi - специалист
А как се слага пустата вратичка, че нашата я въртяхме, сукахме и все си висва от едната страна. :?
Ярослав - напреднал
Много благодаря за всички съвети и инфото за английското списание!След два дни в схеми и чертежи се отказах от този ъглов шкаф! Наистина губя едно разстояние от 8 см, но за сметка на това ми се получава мн.хубав шкаф от 50см от другата страна на печката. Сега остава да измисля и шкафа с мивката, защото изводите за тръбите са със заварено местоположение. След това ще ми е по-лесно :) .

Да попитам за тези прословути размери на шкафовете. Аз изхождам от фурната за вграждане. Там е описано в схемата, че шкафа следва да е мин. 550мм. Като се сложи и 21мм за вратата на фурната стават 571мм. И така съм сметнал всички шкафове да са с външни габарити 570мм! Като не слагам фазера за гръб.
Въпросът ми е относно плота който е 600мм колко трябва да се подава пред шкафа? Аз си мислех 20мм от пред и 10мм зад шкафа!
Дайте съвет :roll:
null - специалист
Според мен отпред трябва да се подава повече от два сантиметра, а отзад наравно.
Като имаш вредвид, че пред шкафа дефакто имаш и врата 18мм ако го направиш 20мм няма да можеш да събираш трохите от плота без да отваряш шкафа :)
Ярослав - напреднал
Размера 570мм е заедо с вратата!
shadowman - майстор
Master_Kenobi написа:
shadowman, какво значи ъглов шкаф в конкретния случай? :?
Долен ъглов шкаф е като на рисунката на Ярослав, но първата (има и горен).
Ярослав - напреднал
shadowman,
извини ме, знам че много пъти е въртяна тази тема във форума, но какво ще кажеш по този въпрос?

Да попитам за тези прословути размери на шкафовете. Аз изхождам от фурната за вграждане. Там е описано в схемата, че шкафа следва да е мин. 550мм. Като се сложи и 21мм за вратата на фурната стават 571мм. И така съм сметнал всички шкафове да са с външни габарити 570мм! Като не слагам фазера за гръб.
Въпросът ми е относно плота който е 600мм колко трябва да се подава пред шкафа? Аз си мислех 20мм от пред и 10мм зад шкафа!
Дайте съвет !
shadowman - майстор
Аз правя корпуса 560мм + 18мм врата, но правя нут за фазера и по-този начин размера на шкафа не се променя. Друг начин, правиш корпуса 550мм и ковеш фазер с дебелина 3мм от зад дирекно. Плота стърчи около 22-27 мм което е достатъчно, но тук има и едно условие а то е терена на който се работи, ако имаш криви сте може да се наложи да дръпнеш плота напред за да се получат тези поне 22мм. Фугата която остане между плота и стената (ако се наложи издърпване на плота) се скрива със стенния плот а и има водобранна лайстна. Хубаво е зад шкафовете да си има поне малко въздух за да се проветрява, и поради тази причина правя нут.
Ярослав - напреднал
ОК! Ще съобразя и това при проектирането и направата на шкафовете!
Ярослав - напреднал
Привет на всички майстори и специалисти! С моята кухня напредвам помалко. Отдавна нямаше мнения по моята тема и реших да попитам за съвет. Как се прави шкафа на снимката? Проучих и се спрях на механизмите за чекмеджета Metabox на Blum с метални страници! Някой пражил ли е такива чекмеджета и има ли някой тънкости? Предполагам, че горното чекмедже ще бъде по-малко, а долните две еднакви. Как се пределя къде да се сложат водачите на страниците?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Конструкция на кухненски шкафове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: