• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Chelsea93 - помощник
нед ное 07, 2021 1:47 pmkrasi92 написа:
Не е масло а конденз. Мокри дърва ли гориш.
Слагам сухи дърва. Проблема е, че като е отворена отдолу започва да пуши отгоре през плочата, а като я затворя отдолу и не иска да гори. Всичко съм изчистил и незнам какво да правя вече.
Chelsea93 - помощник
При затваряне на пепелника дървата тлеят и не искат да горят, а са много сухи. Един вид се задушава, а отворя ли го започва да пуши 🤷
Chelsea93 - помощник
Имам помпа и ЮПС, само това знам, отоплявам 4 стай+салон и баня.
Chelsea93 - помощник
съб ное 13, 2021 9:18 pmkrasi92 написа:
Няма тяга комина
Понеже комина не е измазан, има ли вероятност да взима въздух и да не може да дърпа. Иначе когато печката не пуши, отоплява всичко, радиаторите загряват доста и то за кратко време.
Hoвoceлckи - майстор
Коминът чист ли е? Ако не си сигурен провери с огледалце в ревизионния отвор.
Помпата от терморегулатор ли се включва? На колко градуса?
Затваряй вратите и прозорците на стаята, където е печката.
Chelsea93 - помощник
съб ное 13, 2021 11:06 pmHoвoceлckи написа:
Коминът чист ли е? Ако не си сигурен провери с огледалце в ревизионния отвор.
Помпата от терморегулатор ли се включва? На колко градуса?
Затваряй вратите и прозорците на стаята, където е печката.
Комина е чист, но съм забелязал, че когато нещо не е наред със печката, излизам да погледна комина и вятъра носи дима на страни винаги във една посока, а не ходи нормално на горе дима. Дали има вероятност когато има вятър, той да играе роля,понеже печката ми е на втория етаж. Колкото до помпата, незнам за терморегулатор дали има, но се включва 10-15 минути след запалването на печката.
PIP - майстор
съб ное 13, 2021 8:36 pmChelsea93 написа:
нед ное 07, 2021 1:47 pmkrasi92 написа:
Не е масло а конденз. Мокри дърва ли гориш.
Слагам сухи дърва. Проблема е, че като е отворена отдолу започва да пуши отгоре през плочата, а като я затворя отдолу и не иска да гори. Всичко съм изчистил и незнам какво да правя вече.
По спомени, макар и аз да не съм я палил и поддържал печката се регулира от няколко места, освен от долу също така има и клапа затваряща отвора за кюнеца, така че огледай тя да не е затворена.
Hoвoceлckи - майстор
Тягата на комина май ти е "на кантар". Има зависимости между височината на комина и билото на покрива. Как е при теб ... Някакъв вариант е да надзидаш комина. Най-малкото, би могъл да пробваш, да му бучнеш един кюнец отгоре с цел да избегнеш евеннуално получаващо се завихряне при вятър.
Слагат едни "шапки-въртелешки" ... Нямам опит с такава, но допускам, че проявява "вентилен ефект" - т.е. при вятър (може би и при по-високо атмосферно налягане) не допуска връщане на пушека. А може би прави и някакво допълнително засмукване ...
krasi92 - майстор
Ако не е измазан в таванската част измажи го и го санираи с каменна вата и над покрива също мазилка и каменна вата. Пробвай да го удължиш с нещо готово или го надзиди сега ако ти позволяваа времвто.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Ще стане ли с готварска печка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: