Най - вълнуващия въпрос зимно време.
slaviyakov - специалист
съб ное 13, 2021 10:13 pmemiliqn1978 написа:
Здравейте,имам проблем с Бижуто при първоначално запалване всичко е ок,но след като се загаси и отново запалване много изпушва в стаята и когато няма никой е лошо.Гледам в менюто вакуум сензора е изключен имали нещо общо.Ако някой може да помогне с мнение ще съм благодарен.
Предполагам проблема е в ревизията на вентилатора . Не е уплътнен добре капака а и заварките от страни го надигат трябва да играе ъглошлайфа и силикона после! Поне при мен беше от там
emiliqn1978 - помощник
съб ное 13, 2021 10:25 pmslaviyakov написа:
Здравейте,имам проблем с Бижуто при първоначално запалване всичко е ок,но след като се загаси и отново запалване много изпушва в стаята и когато няма никой е лошо.Гледам в менюто вакуум сензора е изключен имали нещо общо.Ако някой може да помогне с мнение ще съм благодарен.
Предполагам проблема е в ревизията на вентилатора . Не е уплътнен добре капака а и заварките от страни го надигат трябва да играе ъглошлайфа и силикона после! Поне при мен беше от там
Ако е така както казваш защо не изпушва и при първоначално запалване
filmatoplo - майстор
Има недоглеждания ,аз вече когато някой ме пита казвам бате каквато ти се падне ,може да работи,може и на втория ден да се прецака нещо.Стегнете контрола на производство за да си променя мнението .
emiliqn1978 - помощник
нед ное 14, 2021 9:48 amfilmatoplo написа:
Има недоглеждания ,аз вече когато някой ме пита казвам бате каквато ти се падне ,може да работи,може и на втория ден да се прецака нещо.Стегнете контрола на производство за да си променя мнението .
Аз може да не съм прав,но тази камина не заслужава парите които струва,първо шнека след 3.5 тона изгорени пелети се счупи,второ при всяко запалване изпушва и трето най важно няма кой да я подържа в Монтана,не препоръчвам на никой тази марка,всеки да си сондира мнение преди да купи каквато и да е марка камина.Аз за мен се убедих,че от газифициране по добро няма кой каквото ще да говори,просто няма газ до вкъщи.
N_Nikolov - напреднал
..,но след като се загаси и отново запалване много изпушва в стаята и когато няма никой е лошо...
Имаш предвид автоматично гасене след продължителна работа в поддържане и последващо автоматично палене след кратък времеви интервал? Ако е така, и на мен ми се е случвало. Такова повторно палене се случва при гореща камина, за разлика от първото палене при студена камина. Високата температура предразполага за запалване на дима, което води до лека експлозия и клапана на вратичката освобождава налягането чрез изпускане на дима в стаята, иначе може да пукне стъклото. Трябва да си поиграеш с настройките или да не се загася камината или повторното палене да е след максимално дълго време. Не знам къде живееш и какво е времети при теб, но мисля че като застудее по-рядко ще ти гасне камината поради по-голямата нужда от топлина. Поне това е моето мнение, тук има достатъчно акълии, които или ще потвърдят или ще ме оборят. :-D
emiliqn1978 - помощник
нед ное 14, 2021 1:24 pmN_Nikolov написа:
..,но след като се загаси и отново запалване много изпушва в стаята и когато няма никой е лошо...
Имаш предвид автоматично гасене след продължителна работа в поддържане и последващо автоматично палене след кратък времеви интервал? Ако е така, и на мен ми се е случвало. Такова повторно палене се случва при гореща камина, за разлика от първото палене при студена камина. Високата температура предразполага за запалване на дима, което води до лека експлозия и клапана на вратичката освобождава налягането чрез изпускане на дима в стаята, иначе може да пукне стъклото. Трябва да си поиграеш с настройките или да не се загася камината или повторното палене да е след максимално дълго време. Не знам къде живееш и какво е времети при теб, но мисля че като застудее по-рядко ще ти гасне камината поради по-голямата нужда от топлина. Поне това е моето мнение, тук има достатъчно акълии, които или ще потвърдят или ще ме оборят. :-D
Прав си сега е по топло и тя бързо достига температурата аз съм с термоглави и са отворени докрай и съм направил 60 градуса на водата,но незнам как да направя повторното палене да се включи след максимално дълго време иначе говорих с един техник и той каза да видя колко пелети пуска първоначално не трябвало да бъдат над нивото на запалката при мен са си със заводските настройки 80секунди.
LazarGanev - "Велик майстор"
Това, че е със заводски настройки не означава нищо - с някои пелети може да е добре, с други - не. Намали ги на 70 и пробвай как ще е. За да не пали често в това меко време, може да ползваш таймери, а още по-добре - стаен термостат с програма
N_Nikolov - напреднал
нед ное 14, 2021 2:26 pmemiliqn1978 написа:
..говорих с един техник и той каза да видя колко пелети пуска първоначално не трябвало да бъдат над нивото на запалката при мен са си със заводските настройки 80секунди.
Тук по спомен е дискутирано, че пелетите трябва да са около 1 см над запалката за да пали максимално добре.
filmatoplo - майстор
По принцип камината винаги се настройва независимо,че си има заводски настройки.Издавам тайни ,но първо се калибрира капацитета на шнека,регулира се първоначалната доза за палене.След като запали се регулира разпалването,след това се настройват степените Това на мен ми отнема часове,не защото не разбирам ,а защото е нужно да се наблюдава по дълги време Като отида при някоя камина която е монтирана от друг ,хората казват дойде за 5 минути ,натисна старт ,и каза готово. :lol: Продължавам да си чакам камината като Лада и Симсонка.
N_Nikolov - напреднал
нед ное 14, 2021 5:35 pmfilmatoplo написа:
По принцип камината винаги се настройва независимо,че си има заводски настройки.Издавам тайни ,но първо се калибрира капацитета на шнека,регулира се първоначалната доза за палене.След като запали се регулира разпалването,след това се настройват степените Това на мен ми отнема часове,не защото не разбирам ,а защото е нужно да се наблюдава по дълги време Като отида при някоя камина която е монтирана от друг ,хората казват дойде за 5 минути ,натисна старт ,и каза готово. :lol: Продължавам да си чакам камината като Лада и Симсонка.

Така е, настройката е пипкава работа, трабва да се види как минава от степен в степен, особено от поддържане към Р1 да не изгасне. За първоначалната доза какво ти е мнението. Аз съм забелязал, че ако се вижда запалката много трудно пали, ако е много затрупана също. Трябва да е покрита с около 1 см за да пали лесно. По спомен в твой коментар съм го чел това.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: