• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sts - специалист
Цяла година говореха по телевизиите че от 1 юли всички небитови
абонати излизат на свободния пазар и трябва да сключат договор с
доставчик на електроенергия.
Всички които нямат договор остават на доставчик последна инстанция.
Не е късно и сега да сключите договор с доставчик може и с ЕРП.
DMN - майстор
А пък по темата - автоматичен предпазител 32А въобще не означава, че ще изключи на 32А веднага. Напротив - може и на 40А да не изключи никога - според зависи. Имат си някакъв коефициент, който е над номинала - демек издържат повече от 32А в случая. Относителна работа.
kozl - майстор
Е така де, но нали требе да се фанеме за некво число все пак :roll:
nelina_london - специалист
andy,не знам кой ви е излъгал,че фактурите се плащат.Никога не сме били таксувани ежемесечно за подробна фактура по пощата.Най-лесно е да предоставите имейл,на който да ги получавате.
Откривате си наличната документация,вкарвате си сградата в експлоатация, по документи,и си сменяте тока на битов.
Възможно е просто предназначението на сградата ви да е било сменено,когато баща ви се е обосновавал за партидата с трифазен ток.От общината може да се изкара документ,че с градата е с жилищно предназначение и всичко да се реши и по този начин.
andy_forresite - майстор
Благодаря на всеки включил се по моя проблем! Въпросът е приключен.
Извинявам се на всеки, за когото съм се сторил нахален или досаден :)
Ще реша проблема без да се занимавам с тези чукове от Чез-мез. Ще си купя кабел свт, ще го сложа в тръба, ще мине по тавана и ще го вържа за чашите от монофазния електромер :rock:
Christo - майстор
пон ное 15, 2021 2:19 pmandy_forresite написа:
Благодаря на всеки включил се по моя проблем! Въпросът е приключен.
Извинявам се на всеки, за когото съм се сторил нахален или досаден :)
Ще реша проблема без да се занимавам с тези чукове от Чез-мез. Ще си купя кабел свт, ще го сложа в тръба, ще мине по тавана и ще го вържа за чашите от монофазния електромер :rock:
Спираме да плащаме на чуковете от ЧЕЗ. Ще плащаме на теслите от Еврохолд.....нещо си :)
mironcho - специалист
Проблема няма да изчезне, като се захраниш от монофазната. Ще продължиш да плащаш "такса мощност", която е е грубо 60лв/100kW. За да приключиш с филма трябва да спреш тока с махане на електромера поне с временно спиране. Мисля (ма не съм сигурен), че това е една стъпка преди прекратяването на партидата и ако ти затрябва някой ден можеш да си я възстановиш със заявка за включване. Докато е спрян 3ф-я ток можеш да смениш типа на партидата. И още - провери дали и монофазната ти партида не е "промишлена".
gruio - специалист
Ако може и аз да използвам темата да попитам един глупав въпрос.
Имам трифазна партида с 25амперови предпазители, колко е максималната консумирана мощност?
Просто умножавам волтажа на всяка фаза по ампеража?

Ясно ми е че зависи как са разделени кръговете вътре и колко консумация има на всяка фаза, но не знам как да си сметна даже максималното възможна.
mironcho - специалист
25 х 230 х 3 / 1000 = 17.25kW
venci.ivanov22 - специалист
вт ное 16, 2021 6:46 ammironcho написа:
25 х 230 х 3 / 1000 = 17.25kW
Киловатите зависят от главния бутон да знаете!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ще. Стигнат ли 6kw за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: