• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radius - майстор
Nelina, понеже заявяваш академични познания в други теми, си позволих да ти направя забележка за неточния език. После казваш, че не разбираш материята в тази тема, но това не пречи половината мнения вътре да са твои?!
С какво чуденията ти помагат на питащия? Може да се образоваш и по други начини, не под формата на форумен флуд!
nelina_london - специалист
Оффф,radius,има си модератор,който ако сметне,че мненията ми не са по темата може да ги модерира.Какво да правя,като не се сдържах за фактурите,защото ухажвам местния офис на енергото от 1 месец.
Ма,недей така се нерви,виж как те привличам кат магнит! :partyman:
Да не кажеш,че и аз не те обичам , затова се върнах и си прочетох мненията.Прав си,дразнещи са,заради подробните обяснения.Обещавам ТИ да се ограничавам в изказа си.
Ето редактирах си и това.
andy_forresite - майстор
На мен Нелина ми беше полезна. Предпочитам по-подробни коментари, за да видя как разсъждава пишещия, от което да преценя дали мога да му се доверя и накрая да реша какво да правя. А не един ред и половина отговор с половин (уста) клавиатура, от които не можеш да разбереш много, освен ако знаеш почти всичко по питането си, само ти липсва един нюанс да навържеш цялата картина.
Не разбирам какъв избор има питащия за тези 6 kw. Ще. му стигнат ли, няма. Ли да му стигнат... Значи, мислиш че няма да ти стигнат, тогава заявяваш по-силната партида. Ама не можело с нея, трябва с тази поради изчисленията за натоварване на мрежата. Е, тогава няма какво да се прави. 6 киловата и докъдето стигнат. С правилно ползване ще стигнат и даже ще остават. Без друго не са точно 6, а малко отгоре ...

Ако случайно някой е в положение като мен, да знае че партида в ЧЕЗ ЕЛектро България АД прехвърляне на партида от битов към небитов и обратно от 1-во до 10-то число на месеца. Промяната влиза в сила от следващия месец. Тоест ако се подаде заявление с нотариалния акт на съборетината на 03.12.2021 г. промяната в партидата ще бъде отразена от началото на м. януари 2022 г.
Възможно е да имате едновременно монофазен ток като битов абонат и трифазен ток с партида небитов абонат. Аз съм така в момента и прикачването към монофазния електромер ще свърши работа докато се насландиса юриста ми да ми прибере едни добри пари при изваждането на нотариален акт. Би могло да стане и без нот. акт - изважда се свидетелство за търпимост и удостоверение за наследници. Партидката ми е 15 киловата и няма да я закривам, защото после няма прикачване като битов абонат, а аз имам С-11М (7.5kw и ФУ-251 4 kw+2.2kw), които още не съм си прибрал. Може пък да реша да ги ползвам...
gruio - специалист
вт ное 16, 2021 6:46 ammironcho написа:
25 х 230 х 3 / 1000 = 17.25kW
Не разбирам - трифазния ток не е ли 400 волта? Защо 230х3 ?
MamaMy - майстор
Трите фази помежду си са на 400 волта. Спрямо нулата всяка фаза е на 230 волта което позволява трифазната партида да се разхвърля като три монофазни.
iliya_i - майстор
ср ное 17, 2021 6:57 pmgruio написа:
вт ное 16, 2021 6:46 ammironcho написа:
25 х 230 х 3 / 1000 = 17.25kW
Не разбирам - трифазния ток не е ли 400 волта? Защо 230х3 ?
Ами тогава си го сметни като 25 x 400 x {квадратен корен от 3} или 25 x 400 x 1.73 = 17.25kW :-D

Сега по ли го разбра?
Последна промяна от iliya_i на ср ное 17, 2021 10:20 pm, променено общо 1 път.
Christo - майстор
На симпозиум, организиран от фирма за производство на вятърни мелници, цял ден лекторът обяснявал какви са предимствата на вятърните мелници: че могат да работят без вода, само вятър трябва, но трябва да се строят на високо, където вятърът е по-силен и т.н. Накрая попитал има ли въпроси. Станал един от потенциалните клиенти и казал:
– Всичко ми стана ясно, само че, защо трябва да се кара водата на баира? Не може ли воденицата да се направи в ниското до реката? :lol:

https://pomagalo1.com/art/promenliv-ele ... k/22708/p2
gruio - специалист
ср ное 17, 2021 7:39 pmMamaMy написа:
Трите фази помежду си са на 400 волта. Спрямо нулата всяка фаза е на 230 волта което позволява трифазната партида да се разхвърля като три монофазни.
Благодаря за обясненията!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ще. Стигнат ли 6kw за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: