Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arxd129 - специалист
ср ное 17, 2021 11:31 pmbrum написа:
Ако си от София иди в магазина и виж какво точно предлагат. Ако модела завършва с BRI го вземаш за 319 пари и бягаш :) .
Ето още един линк:

https://technika.bg/category/1280/boyle ... 5B0%5D=358

Направо невероятно. Нали!
Но къде е измамата?
А има ли я?
Няма как да не е измама: Кой би продавал бойлер на цена 57 процента от цената на производителя (319 е 57% от 559)????
arxd129 - специалист
ср ное 17, 2021 11:31 pmbrum написа:
.... иди в магазина и виж .... Ако модела завършва с BRI го вземаш ...
То... човек не знае къде и какво да гледа; точно КАКВО и точно КЪДЕ да ГЛЕДА. :?

Етикети в магазина - бол. Колко му е да ги разместят, ей така - без да искаме (малко нарочно, де). Все едно някой клиент е разместил етикетите. :-D
Консултанти в в магазина - почти николко. Даже - по-малко от николко. А ако има поне един - той ще е компетентен пак толкова: никак! (За 5-600 лева кой ще се хване на работа) :sad:

По същество: Къде по конкретния бойлер трябва да се гледа, дали е модел BRI.
Има ли си бойлерът етикет, указващ модела. И къде следва да е залепен този етикет? Ще пращам половинката да гледа в магазина. Че аз нямам възможност.
krasi92 - майстор
Ако я пратиш в магазин на сбъркания саит ще хапнеш дръвцето. Тоя и да ги краде от завода пак няма да ти ги продава на такава цена щото в другите магазини цената е друга. Знаеш ли поговорката че кьорав карти не играе.
ESPACE - майстор
чет ное 18, 2021 12:38 amarxd129 написа:
То... човек не знае къде и какво да гледа; точно КАКВО и точно КЪДЕ да ГЛЕДА. :?

Етикети в магазина - бол. Колко му е да ги разместят, ей така - без да искаме (малко нарочно, де). Все едно някой клиент е разместил етикетите. :-D
Консултанти в в магазина - почти николко. Даже - по-малко от николко. А ако има поне един - той ще е компетентен пак толкова: никак! (За 5-600 лева кой ще се хване на работа) :sad:

По същество: Къде по конкретния бойлер трябва да се гледа, дали е модел BRI.
Има ли си бойлерът етикет, указващ модела. И къде следва да е залепен този етикет? Ще пращам половинката да гледа в магазина. Че аз нямам възможност.
Прикачен файл:
image.jpg
image.jpg (63.73 KиБ) Видяна 1217 пъти
шоп - майстор
То резбите само да видиш и работата е ясна. Неръждавейка и черна тръба се различават от километри:-)
arxd129 - специалист
чет ное 18, 2021 6:00 amшоп написа:
То резбите само да видиш и работата е ясна. Неръждавейка и черна тръба се различават от километри:-)
В магазина.

Добър ден.
Добър.
Искам да си купя бойлер. Ама се колебая измежду два.
Кажете. Ще помагаме.
Спрял съм се на WH08046BRI или WH08046BR.
Чудесен избор. И?
Ами каква е разликата между двата?
20 лева. Първият е 319 лв, а вторият 299 лв.
ОК! Ама по същество... Като четох сайта ви - в подробните им характеристики пише, че и двата са с "водосъдържател с покритие от износоустойчив циркониев емайл и два магнезиеви протектора за оптимална защита от корозия за целия обем".
Не знам какво пише в сайта! В сайта пише, че този който е с "I" е неръждаем. А този, който е без "I" е емайлиран. Гарантирам че е така.
Да, де. На този, който е с "I" пише че е неръждаем. А на другия - емайлиран. Така е. Ама в подробните характеристики и на двата пише, че и двата са с покритие от циркониев емайл.
Казвам ви: единият е неръждаем. Другият - емайлиран. Няма какво повече да приказваме.
Чакайте: Искате да кажете, че неръждаемият е от стомана неръждавейка ли?
Никога не съм казвал че е от неръждавейка. Казвам, че е неръждаем.
Ама това са общи приказки.
Заводът производител казва че е неръждаем. Не знам за каква стомана питате. Производителят казва че е неръждаем.
Може ли да видя един такъв бойлер в магазина.
В магазина не разполагаме с всички модели. Довиждане, че имам и други клиенти. Ако искате - платете и ще ви го доставим у дома. За наша сметка. Довиждане.
Чао!

И така... какво разбрахте.
И аз не разбрах къде е измамата.
Даже не разбрах дали изобщо има мента. :? А най-вероятно поне един от двата модела е ментАк.
Пусти доказателства: Нямам.
dedal - специалист
Бойлер на Елдом се взима от Елдом. По възможност с електронно управлени. Имам два като единия е купен преди 20 дена за 358 лева. Значи с елекрониката гори 8 лева на месец, а с копче 25-30 лева на месец ( е ако си настроиш елекрониката както трябва) Самия бойлер е с 5 години гаранция.
С електроника 5 * 12 = 60 месеца, 60*8=480
Без 5*12=60 месеца 60*25=1500
Ми да ви кажа баш ми е през чепа дали ще го сменям на 5 години и дали е от нераждавейка.

Като е нужно да спомена, че тоя от 4 години е в пъти по несъвършен от тоя на 20 дена.
Новия даже има самоубочение и знае кога сте си в къщи обикновено и само тогава бачка.
Ако ползвате програмите вечер държи до 50C и час преди да се приберете вдига 70 като се стреми винаги да е на нощна тарифа.

Може и да ми куца математиката. Ако някой иска да ме поправи.
krasi92 - майстор
Определено нещо не е на ред.Според написаното месеца е 20 дена. :lol:А колегата с въпроса е гризнал древцето на тоя от смотания сайтомагазин
DMN - майстор
В магазина.

Добър ден.
Добър.
Искам да си купя бойлер. Ама се колебая измежду два.
Зелен сертификат имате ли?....
Chefo77 - майстор
чет ное 18, 2021 5:17 pmkrasi92 написа:
Определено нещо не е на ред.Според написаното месеца е 20 дена. :lol:А колегата с въпроса е гризнал древцето на тоя от смотания сайтомагазин
Ти остави, че месецът е 20 дни - тоя бойлер бил много интелигентен, за секунди схвана как и кога в домакинството се ползва топла вода ;)
Тази електроника вероятно върши работа, ако си сам/двама и режимът ти е строго фиксиран. При 4 човека и две кучета, всеки по различно време ползващ банята, работата ѝ е точно 0. След като два пъти останах без душ като се върна от работа, директно му изключих Smart Control-а. Дори не ползвам и автоматичния режим, който включва на нощна.

Тема "Измама, която не усещам, май." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: