• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dedal - специалист
То да ти кажа при мен не свари да дойде времето на пелетите.
Преди 4 години ми сложиха избор 2000 за горелка или 0 лева за самоделка от авер на антрацит.
И като помислих 15 секунди реших да е за 0 лева
Оно кърти мрака, тази година взех 3 тона за по 380.
До сега общо за 5 година съм купил 9 тона като имам 3 налични.
Тази зима е 5 година

Самоделка няма да си намериш, ама си вземи шнекова горелка дето може и дребни въглища да прекара.
чет ное 18, 2021 7:29 amLazarGanev написа:
чет ное 18, 2021 6:46 amшоп написа:
Е 1ви ноември мина, цените на сл. пелети не паднаха-напротив стигнаха до 600лв/т
Знам какво съм написал и то се сбъдва. Колко тира слънчогледови искаш да ти пратя на 450лв и колко тира дървесни под 600лв :cool: . Тръгна масиран внос, нека Бг производителите продължават да се ослушват и да не си вдигат телефоните. При това вносните пелети идват с всички платени данъци и фактура на реална цена, а не като от нашите мишки. След Нова година пак ще почнат да въртят телефони и да се молят да продават, ама вече с включено ДДС и на по-ниска цена! Това е положението - пазарът не търпи вакуум.
От Бг производител транспорта е 200Евро, от турски - 2000Евро, а турските идват на по-ниска цена с включен транспорт и ДДС от българските, за които не искат да ми дадат фактура! От Украйна и Румъния е същото! Ай сиктир! :x
На всички ни е ясно че пазарът ни е изкривен и увеличение повече от 25% си е чиста спекула. Лошото във случая е, че държавата по никакъв начин не се намесва във защитава потребителите на пелети, които според мен са вече над 100 000 в България със потенциал да се увеличават. Но с подобна ценова политика целия отрасъл се зачерква с лека ръка. Със тия цени не само няма да има нови потребители, а ще има отказали се от пелети и преминали на ток например.
Стефан77 - специалист
На 700лв.тона си пускам климатиците и така!
  • 1
  • 2

Тема "Отмина ли времето на пелетите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: