Най - вълнуващия въпрос зимно време.
дидкоо - специалист
Здравейте Нов съм тук изчетох цялата тема два пъти и чета какви ли не настройки и как на някой хора гори по 15 - 17 кг за 24 часа работа. Отоплявам 70 кв вътрешно саниран апартамент със алфаплам 15kw. имам 4 панелни радиатора и алуминиев във банята. Пробвал съм някой от настройките на колеги тук от форума като lod pelet coclea power да ги намалям по малко но тогава просто неиска да вдига зададената температура на водата и следователно почва да гори на 3 , 4 степен и да гори доста. Нагласена е да гони темп на водата на 65градуса . Вдига ги сравнителни бързо и преминава във режим или 1 или work modulate което за мен е едно и също .Камината се пали от 6:00 - 23:00 часа в стайте е топло 24 25 26 градуса имам термоглави на всякъде без в банята но разхода ми според мен е висок към 23 25 кг за тези 15 16 часа работа но при положение че не е толкова студено на вън
bmahob - майстор
пет ное 19, 2021 10:45 amдидкоо написа:
Здравейте Нов съм тук изчетох цялата тема два пъти и чета какви ли не настройки и как на някой хора гори по 15 - 17 кг за 24 часа работа. Отоплявам 70 кв вътрешно саниран апартамент със алфаплам 15kw. имам 4 панелни радиатора и алуминиев във банята. Пробвал съм някой от настройките на колеги тук от форума като lod pelet coclea power да ги намалям по малко но тогава просто неиска да вдига зададената температура на водата и следователно почва да гори на 3 , 4 степен и да гори доста. Нагласена е да гони темп на водата на 65градуса . Вдига ги сравнителни бързо и преминава във режим или 1 или work modulate което за мен е едно и също .Камината се пали от 6:00 - 23:00 часа в стайте е топло 24 25 26 градуса имам термоглави на всякъде без в банята но разхода ми според мен е висок към 23 25 кг за тези 15 16 часа работа но при положение че не е толкова студено на вън
НЕ Е ВИСОК. ТОВА СА 1,5КГ/Ч СРЕДЕН РАЗХОД, ТОЛКОЗ ГОРИ И ГРЕЙКОТО 16КВ :-D ПРЕДПОЛАГАМ СИ СЪС ЗАВОДСКИ НАСТРОЙКИ, МОЖЕШ ДА Я НАМАЛИШ ДО КЪМ 1,2-1,0КГ/Ч, НО ПОВЕЧЕ НЕ РАЗЧИТАЙ. КОЛЕГИТЕ ИМАТ ПРЕДВИД РАЗХОД НА ДЕН НЕ СПХРАЯМО ЧАСОВЕ ТОПЛЕНЕ ТУКА Е ПОДВЕЖДАНЕТО! :)
дидкоо - специалист
Ами аз си мсиля че е висок ако има някой със 15 Кв ако може да прати настройките да видя да сравня. Да със заводски съм само лоад пелет и coclea power съм пробваш да намалям но тогава почва да не им стига 1 степен и работи на 3 4 2 зависи
дидкоо - специалист
И ето днес от 12:00 до сега 18:00 е изгорил малко над 10 кг което прави по 1.7 на час а по каталог уж я дават 1.2 на минимална
Имам КОМО 21 от близо два месеца,дойдоха да ми я настроят за 5 Мин,но за мен не е добре настроена.димните газове на 5-та степен стигат до 180,при зададени 60 градуса си работи постоянно на 2 или 3 на 58 градуса,гори по един чувал на 6-7 часа и стъклото на втория час е цялото черно….от фирмата казват че работи перфектно… :cry:
bmahob - майстор
пет ное 19, 2021 7:53 pmNickolayAt написа:
Имам КОМО 21 от близо два месеца,дойдоха да ми я настроят за 5 Мин,но за мен не е добре настроена.димните газове на 5-та степен стигат до 180,при зададени 60 градуса си работи постоянно на 2 или 3 на 58 градуса,гори по един чувал на 6-7 часа и стъклото на втория час е цялото черно….от фирмата казват че работи перфектно… :cry:
Щом има пламък гори..... Махни ги, попрочети я темата и запретвай ръкави
andy_forresite - майстор
Дидко, намали термоглавите. 25-26° си е доста топло, да не кажа горещо.
1,2 кг/ч е минималното количество с което може да гори огънчето стабилно без изгасване. То се настройва, не идва готово от магазина. Пелетите се различават по плътност и дължина. Може да се направи и с 1 кг/ч. Нищо няма да гори и нищо няма да топли. 65 градуса на водата не се поддържат с 1.2 кг с 4 парещи радиатора :) .
Гори на минимум когато в стаите е топло и термоглавите са ограничили протока гореща вода през радиаторите. Радиаторите в този момент отдават малко топлина, водата в камината покачва температурата си, камината подлага минималната си мощност и вече има два варианта. Единият е стаите да изстинат, термоглавите да пуснат водния поток през радиаторите, водата в камината почва да изстива и камината минава на степен 2. Другият е да се покачи още поради това че нито един радиатор не желае топлина и следва изгасване от "прегряване", т.е. по температура на водата.
дидкоо - специалист
За тези 25 26 градуса няма как да намаля имам дете на 3 год и жена която под 25 градуса не живее😀 настрийките съм ки пробвал но като намаля подаването на пелети започва да седи на 63 градуса примерно или 64 и бачка на 2,3 степен което значи по висок разход.Намаля ли радиаторите пак почва да изключва защото предгрява камината и така 20 мин загасена 20 работи и дори ми гори повече. От тази зима съм с тази печка и сега тепърва ще я настройвам компютърно съм грамотен чета коя настройка за какво е просто неми са ясни неша от типа на ако намаля въздуха малко дали няма да изгарят по бавно пелетите и да отдава малко повече топлина на водата. И ми се струва че много духа тея пелети и като пойзгорят малко и се разлитат
Последна промяна от дидкоо на пет ное 19, 2021 10:18 pm, променено общо 1 път.
дидкоо - специалист
Ето го стъклото и още нещо искам да попитам на каква тем на водата е най добре да се държи 55 60 70 градуса или повече ?

Прикачен файл

FBC1ABF0-CCF1-4E77-A4A5-AF1E23438A94.jpeg
дидкоо - специалист
Друго което ми се вижда водата връщаща е мн малка качвам снимки и на газовете да си кажете меннието

Прикачен файл

AE8EC9C7-FE1A-4466-B91D-84A2C1D62F35.jpeg

Прикачен файл

22907AFB-5E16-4E96-A7F1-72E24E3F7F3C.jpeg
22907AFB-5E16-4E96-A7F1-72E24E3F7F3C.jpeg (104.46 KиБ) Видяна 886 пъти

Прикачен файл

A9B42769-C2AC-48A2-BE85-87E346651F53.jpeg

Прикачен файл

F585F002-6DB4-49D7-B66B-D38A36B90FA2.jpeg

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: