Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hafte - помощник
Здравейте,

може ли някой да ми разясни и да даде съвет за вътрешни врати.
Казуса е следния:
Вратите в апартамента са старите панелни от шпертплат с метални каси. Изглеждат много зле, и са с разбити панти (винтови).

Искам да ги сменя с MDF с дървено фолио понеже дограмата на апартамента е "Златен Дъб" за което има 2 вариянта май.

1. Да сменя само вратата а касата да облепя с фолио - но този вариянт не ми допада много.
2. Да сменя вратата и касата - което е и моето желание.

Проблема е следния:
Понеже не разбирам от врати, вижте каква врата искам.
Целта е да не къртя касите на вратите, понеже са отляти в бетона, а тези на бянята и едната стая са с дебелина 8см. Също така стъпката на тези врати е 4см а на панелните е 2 см.

Има ли вариянт някак да се облекат металните каси с новата каса?

Говорих с една фирма която изработвала врати но ми казаха че се губят 10 см. Дефакто новата каса се монтира в отвора на врата, и се попълва с пяна, а не се облича старата каса :-( от което се губи мястото. Отвора на вратата на банята е 70см и в този случай ще стане 60см :? и влизаето ще е доста неудобно

Дайте съвет какво да правя

Благодяря

Прикачен файл

4b9b005_laminat_oreh.jpg
Желан модел
4b9b005_laminat_oreh.jpg (72.14 KиБ) Видяна 14401 пъти
Тани - модератор
Сигурен съм че не желаеш точно това да чуеш, ни за съжаление ще трябва да къртиш касите! Толкова ли са зле вратите? Защо отписваш варианта с фолиото?
hafte - помощник
Ами вариянта с фолио не го отписвам но не ми е на сърцето.

Незнам дали ще намеря панелна врата за този модел каси, която да е от МДФ с дървено фолио. Също незнам дали ще мога да маеря дървено фолио (не искам да е ПВЦ) за касите с цвета на вратата. Трето не съм виждал такова изпълнение и незнам как ще изглежда.

Ако ми обясните, какво да гледам, и как да го направя ще сложа дървено фолио на касите и ако намеря да купя от някъде врата модел за тези каси от МДФ ще е супер.

:-D
Тани - модератор
Ами преди наколко дни правих тази операция и на вратата :-D Ще снимам и ще я кача!
hafte - помощник
Благодаря за което и ще почерпя :lol:
velsi - Почетен майстор
И аз съм против фолиото. Лепенето на ПВЦ фолио предполага идеално гладка повърхност, защото е тънко и най-малката неравност "излиза" отгоре. Тези каси не са равни, а са и криви както всичко в панелките. Лепенето на дървено фолио (вероятно се има предвид фурнир) не ми е ясно как ще стане. Тези каси на всичко отгоре са и заоблени. Остава варианта с къртене като може би компромис е къртене и разширяване на отвора само от едната страна.
Тани - модератор
Велси, прав си, че всяка неравност си личи, затова преди това с минава с шкурка! Касите са си идеално гладки (при мен неравностите бяха еднствени от четките на боята), а заоблянето не пречи по никакъв начин! Единственият проблем при мен беше, че не я бяха нивелирали както трябва, но това няма никакво отношение за фолиото!

Пък и винаги бих предпочел да изтъркам една каса и една врата със шкурка пред това да къртя металната каса от панела! Да не сравняваме сумите за фолио и за нова врата и каса!
velsi - Почетен майстор
Ясно ми е как се лепи фолио, ясни са ми и минусите. Освен това в случая става въпрос за смяна на вратите, а не за ремонт на старите. Аз бих си взел един добър перфоратор (ако трябва под наем) и бих "изчукал" внимателно бетона около тези метални каси и след като ги махна да извикам фирмата за врати да си вземе мярка. Както вече казах, ако процеса се окаже доста трудоемък бих извадил само едната вертикална страна заради запазване на размера, а останалите ще се прикрият от первазите на новите врати. Знам, че е неприятно да се кърти, но понякога наистина се налага.
Последна промяна от velsi на чет окт 05, 2006 9:09 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Аз бих пробвал с фолио около - 15 лева и ако ми хареса резултата да го оставя и тогава да хвърля онези излишните 600-700 лева! залагам 90% че при повече старание резултата ще му хареса!
hafte - помощник
Вариянта с къртенето отпада.
Намерих врати от тази фирма и не са скъпи.
http://www.501doors.com/produkt.php-pID=29&pLang=bg.htm

Остава въпроса как да облепя касата с естествен дървен фурнир, който да лакирам след това??? Касите са със свалена боя до ламарина и намазани само с грунд.

Също така ако знаете от къде да купя фурнир и някаква технология за поставяне.

Касите верно са малко криви но след поставянето на первази няма да личи че са метални
:)

Тема "Интериорни Врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: