Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Не ми отговаряш на въпросите и нямам желание да продължавам
Ако правиш проверки с нещо такова вид1:

Изображение

Или такова вид1

Изображение

На такива нямам доверие.

По добре е такова вид2:

Изображение

Това от вид1 показва потенциална разлика м-у точката в която е опряно и м-у тебе. Т.е. допираш го само в една точка и го държиш като си допрял металната му част. И така на ключа имаш 2 точки, коъто да дават различни показания. Същото и за двата проводника излизащи от стената.
Вар.2 показва потенциал м-у две точки, без да отчита потенциала на тялото на проверяващия. Т.е. двата му пробника допираш до ключа от двата му края или до проводниците от стената, като го държиш само за изолираните части.
trexxx - помощник
замервам с уреда от първия вид, кабел по кабел. До ключа ми дава 220в, а на проводниците от стената, при натиснат бутон на устройството на единия проводник е 110 а на другия 0, а без да е натиснат бутона, устройството показва 12 . Това е при едното положение на ключа, при другото положение, уреда не измерва нищо!
kozl - майстор
пет дек 03, 2021 3:23 pmtrexxx написа:
замервам с уреда от първия вид, кабел по кабел. До ключа ми дава 220в, а на проводниците от стената, при натиснат бутон на устройството на единия проводник е 110 а на другия 0, а без да е натиснат бутона, устройството показва 12 . Това е при едното положение на ключа, при другото положение, уреда не измерва нищо!
Тука съвсем се оплете.
Като мериш с твоя уред, ключа свързан ли е?
Ако да той има 2 края.
Уреда от вид1 на първа снимка като допреш до единия край и ключа е включен трябва да показва 220 и на двата края на ключа.
Когато ключа е изключен на единия край требе да е 220, на другия няма да е 220, но колко е? Вероятно 0 :? Но ако ключа е с глим лампа няма да е 0. Ама колко пъти да питам има ли Гюро глава или нема #-o

На проводниците от стената при едното положение уреда на единия показва 0, а на другия 110.
Кой е този бутон? От къде се взе до сега го нямаше :shock: и къде устройството показва 12 и на двата проводника ли когато не е натиснат бутона?
При другото положение на ключа уреда не измерва нищо. Ми не работя с такива уреди, писах защо и нямам идея кога не измерва нищо. Поне 0 не показва ли :?
trexxx - помощник
Последна промяна от trexxx на пет дек 03, 2021 5:52 pm, променено общо 2 пъти.
krasi92 - майстор
Пробвай пак със изображенията че козл се поизнерви. И да знаиш че тия уреди не са много много за теб
trexxx - помощник
линкове към снимки на това какво показва уреда при включен ключ, при изключен уреда не показва нищо
Lutchezar - майстор
Опс. Той вече оправи линковете

Намери си нормален фазомер с глим лампа, а също така и мултицет ще помогне.
trexxx - помощник
утре направо ще пробвам с 12в лунички, с 24в явно не става.
kozl - майстор
Като гледам снимките, много съмнително за 12 V с траф. Ако тоя тряф се повреди, картона ли ще се разбива да се търси трафа :?
Поне видох от тая снимка, че

Изображение

ключа нема глим лампа, оти дваж питах се без отговор си останах.

И па опа от снимките що намерих:

Прикачен файл:
Фазомер Topmaster.jpg

Видно от опаковка оно имало БУТОН
За кво е бутона :?
Еми написано е натиснат - показва напрежения.
Ненатиснат - за светлина на глимлампата но требе да е пипнат с пръст, така си мисла :? . Като свети глимката, значи това може да се приеме като:
Lutchezar написа:
нормален фазомер с глим лампа
Въпроса е автора как го ползва :? Щото на снимката вероятно при ненатиснат бутон пръста му не е в-у бутона и предполагам няма контакт, за да светне глимката във "фазомера".

Изображение
krasi92 - майстор
Това не става и за кафето да си разбъркаш с него. Що ги копувате тия ботлуци. Явно щот са евтини.

Тема "свързване на спот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: