Търся thin kerf циркулярен диск 250мм. Кажете откъде и какъв да си взема 

съб дек 04, 2021 11:54 amPIP написа: Какво имаш предвид под thin kerf дискове, защото е едно за ръчен циркуляр и пендула друго е за настолен циркуляр, където е недопустимо да ги ползваш. Бош имат 2.0мм на видията, но не знам от къде може да го купиш. Аз избягвам тънки дискове, уж щедят батерията, но са опасни, кривят много и се захабяват по-бързо. На 2.4мм има повече избор и според мен е по-добре.За настолен циркуляр става дума. В момента ползвам диск 250мм с ширина на зъба 2.8мм. Искаше ми се нещо по-тънко да ползвам за определени неща. Защо е недопустимо да го ползвам на настолния, би ли обяснил?
нед дек 05, 2021 9:47 ammavryt4o написа: За дърва за огрев ли имаш в предвид?Циркуляр за рязане на дърва за огрев не съм ползвал от близо 30г. Имам предвид форматен циркуляр дори и с къса подвижна маса (2-2.5-2.8м). Американския тип циркуляри мен не ме блазнят и не виждам нужда от тях. От поне 10-15г масово моторите в дърводелските машини са с s6-40 (4квт мотор се равнява на 3квт s1 мотор). За работа с пдч и 3квт(2.2квт) ще върши работа, но за масив за да може да разцепи 10см дъска по дължината с позахабен диск ще се мъча и аз и циркуляра. Всеки според нуждите, но ако някой ден се ръся за нов циркуляр (или фреза) няма да са с по-малък от 5.5квт мотор. Темата се измести, за което се извинявам.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: