Най - вълнуващия въпрос зимно време.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Изкара ли 2 месеца със 800кг?
Изкара нали. 800/2*30*24 = 0,555кг/ч. среден разход.
Южни били изложенията. Все са правоъгълници и имат и всички останали посоки. От 16ч. до 10ч. има ли значение изложенията?
Ам като е облачно?
Кат за 100м2 абсолютно нормален разход като киловати.
Ся в пари е друго щото цената им е висока.
Ти от 555гр. колко смяташ че ще топли? Туй са 2kW приход за цялата къща. Сам каза че с 2kW не може да стоплиш стая.
Ам за цялата къща?
Joro.gushterov - помощник
вт дек 07, 2021 6:17 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Изкара ли 2 месеца със 800кг?
Изкара нали. 800/2*30*24 = 0,555кг/ч. среден разход.
Южни били изложенията. Все са правоъгълници и имат и всички останали посоки. От 16ч. до 10ч. има ли значение изложенията?
Ам като е облачно?
Кат за 100м2 абсолютно нормален разход като киловати.
Ся в пари е друго щото цената им е висока.
Ти от 555гр. колко смяташ че ще топли? Туй са 2kW приход за цялата къща. Сам каза че с 2kW не може да стоплиш стая.
Ам за цялата къща?
Нещо като на заяждане го раздаваш, а не това е целта. Аз съм тук не за да се заяждам, а да обменям опит.
Споделих изложението, защото все ще се намери някой да каже, ама те са много факторите, ама изложение, ама не знам си кво, що, затова съм го споделил с информационна цел, а и печката не работи само вечер.
Формулата дето си я дал е хубава, гледал съм я назад в темата, ама тя не е реална за мен, защото при мен печката не гори 24 часа. Започнал съм с малко часове горене, като в момента камината работи по 19 часа на ден.
Аз живея в най-югозападната точка на България, тук температурата дори вечер все още е положителна, имахме 1 2 дни с по-ниски и до там. И като си гледам разхода от 1.2-1.3 на час сега, нз какво ще е като стане вечер с отрицателни темп..
Разбирате ме погрешно, явно.
Аз не се оплаквам от нищо, просто ми е любопитно как едни постигат ултра нисък разход, на големи обеми за отопление, а други не могат, това е .
Със здраве и пелети да има ;) :supz:
Последна промяна от Joro.gushterov на ср дек 08, 2021 7:34 pm, променено общо 1 път.
Vesiv531 - напреднал
Почти съм сигурен, че тези с разход от по 0.500-0.600 на час са за целия сезон. Давам пример с моя разход. За 2 месеца съм изгорил 810кг това идва средно по 405 на месец или 405кг/30 дни идва по 13.5кг средно на ден, тези 13.5 като ги разделя на 24 идва по 0.565кг на час. Така го смятам понеже има дни в които камината гори по 6 часа има и дни в които гореше 24 часа, имаше дни с разход от 12кг имаше и дни с по 25кг, затова го смятам общо за целия период и по 24 часа. Иначе трябва всеки ден да записвам по колко часа е горяла, колко килограма точно е изгорила, а чак толкова точно не ми трябва. Поне аз винаги се презапасявам малко за да не ме изненада времето :-D
slaviyakov - специалист
ср дек 08, 2021 12:59 pmVesiv531 написа:
Почти съм сигурен, че тези с разход от по 0.500-0.600 на час са за целия сезон. Давам пример с моя разход. За 2 месеца съм изгорил 810кг това идва средно по 405 на месец или 405кг/30 дни идва по 13.5кг средно на ден, тези 13.5 като ги разделя на 24 идва по 0.565кг на час. Така го смятам понеже има дни в които камината гори по 6 часа има и дни в които гореше 24 часа, имаше дни с разход от 12кг имаше и дни с по 25кг, затова го смятам общо за целия период и по 24 часа. Иначе трябва всеки ден да записвам по колко часа е горяла, колко килограма точно е изгорила, а чак толкова точно не ми трябва. Поне аз винаги се презапасявам малко за да не ме изненада времето :-D
Няма как да ти кача статистиката за целия отоплителен сезон но си избирай произволни дни и ще ти качвам няма да видиш по различна от тази :wink:

Прикачен файл

Screenshot_20211208-192114.png
Screenshot_20211208-192114.png (103.81 KиБ) Видяна 890 пъти
Аз не съм писал тука да се заяждам.
Поставил съм ти нормални въпроси с които сам да стигнеш до верният отговор.
Загубите си зависят от разликата външна вътрешна температура.
Няма как в къща да са еднакви при 10 и при 20гр. разлика.
Вариатнта е комшии да не пускат нищо при 10гр разлика и да топлят при 20гр., тогава биха били резонни.
Или неефективно отопление при малки загуби и по-ефективно при по-голяма разлика.
С 2кW топло, цяла къща си е трудна работа.
Раздели ги на площите на стаите и пусни духалка примерно.
Антон С. - специалист
Не мога да Ви се начудя. Прав е колегата. Как ще стоплиш с 2кв-та?

Анди, липсваха ми мненията ти ! :)
Антон С. - специалист
вт дек 07, 2021 1:21 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:

Топличък значи главата е позатворила, щот на 60гр. не може да я държиш повече от 1секунда.

Прочети поста на Анди няколко пъти, ако трябва.
Дали :) Виж снимката с т на РАДИАТОРА по-горе :wink:

Анди го потвърди - т входяща/изходяща в радиатора 65/55. Или бъркам :)
Не мога да редактирам. Да му цензура и шибаният форум как го насраха само. 1 милион реклами и недомислици, няма да пиша повече,
Пусни една духалка на 1kW и стопли 50м2 да видим до колко ще я стоплиш. Аз с 2kW топля една стая 15м2 и чак след 10часа работа вече се усеща топло. Нищо не разбираш от физика да знаеш. Тя изолацията намалява загубите, ама не ги нулира.
Жив и здрав!
radius - майстор
Абе не ги нулира , но сега на 2С се топля с 3-4 кв топлина (2х80кв.м. къща).
Антон С. - специалист
abcd И аз казах същото, не разбирам, защо се газираш... С 2 киловата, топло не става.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: