Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dankg - специалист
Здравейте на всички,
Коментирайте дали правилно съм сметнал....
Първо да напиша, че глидерита са Elegance H-400, 135W, Д/В/Ш-85,478,80mm. Апартаментът е ново строителство с изолация и ПВЦ дограма и с ТЕЦ, вътрешен с изложение юг/изток.

ХОЛ+БОКС
Хол - 18,15 м2 х 2,5м /височина/ = 45,38 м3
Бокс - 4,26 м2 х 2,5м /височина/ = 10,66 м3
общо 56,04 м3
56,04 м3 х 60 Вт = 3 362,4 Вт / 135W = 24,9 глидера.

СПАЛНЯ- 13 м2 х 2,5м /височина/ = 30 м3
30 м3 х 60 Вт = 1800Вт / 135W= 13,333 глидера.

БАНЯ -3,45 м2 х 2,5м /височина/ = 8,63 м3
8,63 м3 х 60 Вт = 518Вт - тук вече ще търся съответната лира.

Ако имам някаква грешка или имате някакъв друг вариант на глидери или някаква друга идея напишете. Единственото условие, че от прозореца до пода разтоянието е 56см.
Последна промяна от dankg на вт яну 06, 2009 4:11 pm, променено общо 2 пъти.
Takezo Sensey - модератор
Не е правилно :!:
Ще "умреш" от студ .

Чети тук :

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
dankg - специалист
От прочетеното ми стана ясно, че на кубичен метър въздух са 65 Вт, но не зная ТЕЦ-а какви градуси на водата има в квартал Мусагеница, а и изобщо какви са градусите на ТЕЦ-а
EmoZ - специалист
Слагай смело радиаторите, ако не ги улучиш, по-следващия отоплителен сезон (че тоя си го изпуснал) 'ше се коригираш :wink: . Споко тия работи се оправят.

Успех.

п.п. Инак при тия изчерпателни данни, който и к'вото да ти каже се 'ше е от 'кристалното кълбо'. Е верно, че някой може и да ти улучи глидерите, 'ма как да го разбереш кой е :? . За да бъда справедлив, то и ти не можеш да знаеш къде около твоя изолиран апртамент ще е населено, нито пък дали ще се отопляват евентуланите ти съседи.
dankg - специалист
EmoZ написа:
Слагай смело радиаторите, ако не ги улучиш, по-следващия отоплителен сезон (че тоя си го изпуснал) 'ше се коригираш :wink: . Споко тия работи се оправят.

Успех.

п.п. Инак при тия изчерпателни данни, който и к'вото да ти каже се 'ше е от 'кристалното кълбо'. Е верно, че някой може и да ти улучи глидерите, 'ма как да го разбереш кой е :? . За да бъда справедлив, то и ти не можеш да знаеш къде около твоя изолиран апртамент ще е населено, нито пък дали ще се отопляват евентуланите ти съседи.

Да така е, но исках да кажете приблизително и Вие колко глидера да се сложат,защото takezo е написал, че ще умра от студ т.е. далеч съм от истината. Знаете все пак всичко струва пари, а тепърва започва обзавеждането на апартамента.
EmoZ - специалист
dankg написа:
От прочетеното ми стана ясно, че на кубичен метър въздух са 65 Вт, но не зная ТЕЦ-а какви градуси на водата има в квартал Мусагеница, а и изобщо какви са градусите на ТЕЦ-а
А, сетих се. Абе що се занимаваш с глупости, нали купуваш жилище в нова сграда, отиваш и искаш ОиВ частта от проекта и виждаш какъв е отоплителният товар на всяко от помещенията ти, после глидерите си ги смяташ колко са според т'ва к'ви 'ше си ги избереш.

И в допълнение искаш всичко, протокол за съответствие на дограмата, изолацията, ВиК екзекутиви, абе 'сичко. Да знаеш к'во си си купил

Успех.

п.п. Не ми говори на 'Вие', чувствувам съ неудобно :) .
dankg - специалист
EmoZ написа:
dankg написа:
А, сетих се. Абе що се занимаваш с глупости, нали купуваш жилище в нова сграда, отиваш и искаш ОиВ частта от проекта и виждаш какъв е отоплителният товар на всяко от помещенията ти, после глидерите си ги смяташ колко са според т'ва к'ви 'ше си ги избереш.

И в допълнение искаш всичко, протокол за съответствие на дограмата, изолацията, ВиК екзекутиви, абе 'сичко. Да знаеш к'во си си купил

Успех.

п.п. Не ми говори на 'Вие', чувствувам съ неудобно :) .

Благодаря
Takezo Sensey - модератор
За да не останеш разочарован смятай мощност на глидерите от 40-60 градуса .
sian - специалист
takezo написа:
За да не останеш разочарован смятай мощност на глидерите от 40-60 градуса .
---или пък да заложи в сметките 100Вт вместо 60Вт за 1м3
dankg - специалист
Благодаря, ще направя новите изчисления.

Тема "Правилен ли е броят глидери" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: