съб дек 18, 2021 12:56 pmkunchevv написа:4 лева са си сериозен разход на ден за бойлера като се има в предвид че месеца е 30 дни.пет дек 17, 2021 10:02 pmpitona_89 написа:При мене с или без бойлер гледам да държа 23 градуса и навсякъде отворено. Аз също стигнах до извода, че без бойлер по добре. С него харча около 4лв на ден от пелети, а бойлера определено не ми гори 4лв на денчет дек 16, 2021 5:13 pmPVM написа:
Температурата навън падна, точния момент да засичаме разход.
Температурата на водата ти е тамън за бойлера.
С нетърпение чакам резултата и на мен ми е интересно колко точно гори един бойлер топлен на пелети.
По сметки трябва да е половин килограм за загряване от около 20 до 60 , но да видим каква е реалността.
Така .... 37часа=30кг пелети .Плюс ,минус някой час разлика може да има .Другата година ще сложа глави и на последния радиатор в хола и на лирата в мокрото помещениеТогава ще падне още малко разхода ,защото в хола е около 4kw радиатора и думка яко жега , по потник .Температурата в целия апартамент е 22-23°с освен в хола
Това е без бойлер,но пък този радиатор го изигра като буфер .В момента с тези цени на пелетите хич не е на далавера според мен
Но си е кеф навсякъде да е топло , бани,тоалетни ,коридори и така .
Наистина е по добре да го топлиш на ток.