Извинявайте, сега видях, че темата е за Burnit Comfort plus, a нашата не е такава. Весели празници на всички!
пет дек 17, 2021 11:20 amViolinamanolova написа: Здравейте! Преди година купихме къща с пелетна камина Burnit Comfort PM. Къщата е 120кв.м, като има 4 радиатора и лира в банята. Размерите не зная, не съм наясно, но са големи. Първата зима изкарахме супер - на - 6, - 7 градуса вътре не се стоеше от жега. Сега обаче и е много трудно да мине 22 градуса, при външна температура около 0. Настроена е на 25.Водата е на 62 градуса, като тя се качва до 64.Почистена ли е камината, димогарни тръби, ревизии, кюнци?Настройки не сме пипали, нито миналата зима, нито тази. Имам книжка с инструкции, която ми се струва доста сложна, няколко пъти я чета и има неща, които не ми стават ясни. От няколко дни чета из форуми и останах доста изненадана колко вида настройки има и къде може да се пипне. Не съм изобщо запозната с тези камини, с начина им на работа. Та въпроса ми ще го задам най-елементарно, като се надявам да получа от някой по-лесно смилаемо обяснение, жена съм, пощадете ме от сложни думи и обяснения.
![]()
Въпроса ми е следния: Каква би била причината за да не вдига нужните градуси? Ако трябва според вас да пипна малко настройки, то какво точно трябва да направя?
Благодаря предварително!
Настройки не сме пипали, нито миналата зима, нито тази. Имам книжка с инструкции, която ми се струва доста сложна, няколко пъти я чета и има неща, които не ми стават ясни. От няколко дни чета из форуми и останах доста изненадана колко вида настройки има и къде може да се пипне. Не съм изобщо запозната с тези камини, с начина им на работа. Та въпроса ми ще го задам най-елементарно, като се надявам да получа от някой по-лесно смилаемо обяснение, жена съм, пощадете ме от сложни думи и обяснения.