• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
venci.ivanov22 - специалист
Здравейте
Зимата дойде, студа също...
Помощ
Как да изолирам тази шахта та да не замръзне тоя хидрофор и тръбите...
Преди къщата входната тръба и чешма я обвих с парцали, изолация за тръби и куфър от стиропор и пяна... Дано стане
Със шахтата ко да правя... Хидрофора тръгва ама от студа се мъчи май и ту стартира ту не...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На място, чувал за боклук пълен с пяна и звързан. Според ммястото и броя чувалчета, хем да уплътни, хем да демонтираш лесно и повторяемо. Така се изолират всякакви шахти
brum - майстор
Правил съм опит с 5см XPS по стените и капака. Ефект нулев. Шахтата трябва да е дълбока, а моята беше половината над земята. Пробвах и да я грея със 300 вата. Пак безуспешно.

Та между шахта и пахта разлики бол. Каква е твоята?
ср дек 22, 2021 11:07 ambrum написа:
Правил съм опит с 5см XPS по стените и капака. Ефект нулев. Шахтата трябва да е дълбока, а моята беше половината над земята. Пробвах и да я грея със 300 вата. Пак безуспешно.

Та между шахта и пахта разлики бол. Каква е твоята?
1.5 na 120
Dulboka 1.50
шоп - майстор
Направи си само един капак от фибран дебел 5 см, който да е на над хидрофора.
Това е предостатъчно при тази дълбока шахта, а и двигателя отделя доста топлина.
brum - майстор
Може и 10см да сложиш. Но при тази дълбочина по стените не слагай нищо. Само капак който е плътно над хидрофора.
ср дек 22, 2021 11:51 amшоп написа:
Направи си само един капак от фибран дебел 5 см, който да е на над хидрофора.
Това е предостатъчно при тази дълбока шахта, а и двигателя отделя доста топлина.
Капака е готов но тря го изолирам отстрани, че има леки дупки между него и рамката... Дано стане
brum - майстор
Плътен трябва да е. Вата или изолация за тръба ако имаш могат да свършат работа. Меки са и ще уплътнят луфта.
ср дек 22, 2021 5:26 pmbrum написа:
Плътен трябва да е. Вата или изолация за тръба ако имаш могат да свършат работа. Меки са и ще уплътнят луфта.
Благодаря
Вата ще слагам тая идея мн ми помогна
шоп - майстор
ср дек 22, 2021 6:31 pmvenci.ivanov22 написа:

Вата ще слагам
Ватата няма място в една влажна шахта.
Напива се с вода и топлоизолацията отива на кино.

Може върху капака от фибран да нахвърляш найлони, найлонови чували, отпадъци от найлон, изрезки , найлон на балончета.

Може в краен случай между стените на шахтата и капака от фибран фугите да ги запълниш с монтажна пяна, но според мен това е вече прекалено, защото, ако често се налага профилактика на хидрофора, това не е много логично решение.
  • 1
  • 2

Тема "Замръзнала тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: