Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Puf-Paf - специалист
Точно така, 80 градуса за да не корозира машината :lol: А това, което предпазва котела при завиране на водата във водната му риза при мен е във вид на входяща тръба ф16мм, свързана с водопровода на къщата. При връзката с котела има термодатчик и на- пак такава тръба, висяща отстрани, за да не се излива над самия котел. Когато водата в котела заври, датчика сработва и пуска студена вода от водопровода във водната риза, като от другата тръба излиза част от горещата. Съжалявам, не мога по- нагледно да обясня, все пак съм лаик в термодинамиката, но не знам защо вече четвърти път ми наводнява котелното, въпреки, че до сега котела не съм го пълнил повече от половината с гориво, а не еимало каай знае какви студове, та да увеличавам температурата на изходящата вода повече от 60-65 градуса...
LazarGanev - "Велик майстор"
Като за начало защо не вкараш тръбата, която излиза от скоростния охладител в канала?
antmadara - специалист
Точно така се прави, това за което говориш е охладителния контур на котела или скоростен охладител, както го нарече колегата, та отходната му вода се отвежда в канализация или навън. А това, че сработва при не много висока температура е ненужно, мисля че трабва да подлежи на донастройка. Аз съм си направил самоделно управление и моя охл. конт. се задейства на над 100 градуса.
Puf-Paf - специалист
Благодаря за отговорите! Колеги, тръбата е почти в сифона, но явно доста нещо излиза... Пък и не съм в състояние да кажа при колко градуса сработва контура- до сега е сработвала защитата само докато съм спал дълбоко през малките часове на деня. :lol: Все пак не съм се пробвал да поддържам котела в режим без гасене- не е било необходимо. У дома температурите са в порядъка на 20-21 градуса...
filmatoplo - майстор
Клапана по температура отваря точно на 95 градуса - ако е този за който си мисля , с изнесения термопатрон с дължина на тръбичката вкарана в жило поне 50 см . :santa:
Puf-Paf - специалист
Мда, точно за този клапан става дума. Между другото поради ниските температури от няколко дни поддържам котела на постоянна работа и увеличих температурата на водата с около 5-10 градуса. Учуден съм колко добре се справя! Само като си помисля стария котел колко проблеми ми е създавал за такава поддръжка...
filmatoplo - майстор
Пуф-паф здравей , бях те питал за твоя трипътен вентил може ли да се наглася ръчно с малка ръчка или си е капсолован и нагласен от производителя :santa:
Puf-Paf - специалист
Колега filmatoplo ЧНГ!
Извинявай за закъснението- обаче чак сега се добирам до работеща клавиатура :) И така- трипътния вентил е капсулован, а при монтажа му поставиха кран преди него и техника спомена, че е хубаво частично да е притворен. Аз така и направих- защо обаче не мога да си обясня...
2v6 - майстор
Puf-Paf написа:
Колега filmatoplo ЧНГ!
Извинявай за закъснението- обаче чак сега се добирам до работеща клавиатура :) И така- трипътния вентил е капсулован, а при монтажа му поставиха кран преди него и техника спомена, че е хубаво частично да е притворен. Аз така и направих- защо обаче не мога да си обясня...
На вентила каква температура пише?
Puf-Paf - специалист
На вентила каква температура пише- ами не знам, не съм обръщал внимание има ли въобще надписи по него, но обещавам като слагам въглища довечера да хвърля едно око и ще пиша! Има ли значение?

Тема "Атмос Комби на въглища" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: