Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
krasi92 - майстор
кои марки не са измислени за теб. За пример ще ти дам измислените от джик так. Тези по лев два са шир потреба и не карат много. Тези от дваесе триисе лева карат много ма цената не ви отърва. Като вземеш от измислените евтини те си имат гаранция която можеш да ползваш.
тия крушки от 30 лв някакви дизайнерски/позлатени ли са щото в практикера толкова скъпи няма :-D
иначе ако знам че карат по 20 години и 30 лв ще дадем. само дай линк и поръчвам :)

колкото до гаранцията.. честно ли ме караш да я ползвам за 2левова крушка :-D
nork - специалист
Инвестирай в 3 преходника и туряй светещи крушки жиктак :toimonster: :butthead:
krasi92 - майстор
Ето. https://bauhaus.bg/led-krushka-osram-su ... id=7688000. Не е пилипс но все пак. И какво и е на гаранцията ако и за 2лева.Ако не ти струва пари да я занесеш до магазина няма проблем. Бабетата ги връткат през кауфланя докато затрият касовата бележка.
ква е тая евтиния няма и 20 лв. ама и светенето му толкоз - 500 лумена :-D
иначе още не съм станал баба че на 2 лв да търся гаранции
Lisko - майстор
Ама много сте големи оптимисти с тия 13 вата. За да направиш осветление колкото на 100 ватова крушка с жичка, ти трябват едно 20 вата на лед-а.

Изображение
preslav - майстор
Ползвам нещо такова https://ozonatori.bg/product/dvoynik-za-krushki-e27 само, че е за 3 крушки. 12-13 W крушките бързо сдават багажа, но 10 W спокойно си изкарват гаранцията при душманско ползване по 10-12 часа на ден. Аз не съм толкова чувствителен към светлината, но булката иска да и е светло и е много доволна от такова решение. Аз пък съм доволен защото 100 W с нажежаема жичка се сменят заедно с фасунгата, да не говорим, че и кабелчетата до нея се опичат.
ESPACE - майстор
пет дек 24, 2021 4:25 amLisko написа:
Ама много сте големи оптимисти с тия 13 вата. [/img]
Стара е таблицата явно. Осрам с обикновените LED правят 1521lm от 13W, a с филаментните от 11W.
Прикачен файл:
2021-12-24_083928.jpg
2021-12-24_083928.jpg (43.55 KиБ) Видяна 775 пъти
v
nikolov333 - майстор
+1 с такива 13W на осрам съм и си осветяват добре..
krasi92 - майстор
пет дек 24, 2021 12:29 amlampalampa написа:
ква е тая евтиния няма и 20 лв. ама и светенето му толкоз - 500 лумена :-D
иначе още не съм станал баба че на 2 лв да търся гаранции
А и не се знае дали ще изкарат поне 20 години

Тема "тия лампи с цокъл GU10 осветяват ли нещо ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: