• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17
Всичко за дърводелството
Chefo77 - майстор
Ай честито и от мен :)
cvetomir_77 - специалист
С устройството за плавен старт монтирано в контакта на един удължител:

И без плавен старт:

Ако си поръчваш първо провери за каква мощност ти трябва!!!
pif4o - специалист
Благодаря колеги, cvetomir_77 това мисля го има и в БГ, в шумен https://armen-tools.com/site/armentools ... p?cls=0322 , само че има нещо друго, тва чудо за да сработи дали не е нужно да бъде рестартирвано при всяко пускане, демек да трябва да е след ключа на циркуляра. Ако са го измислили да си седи в контакта и при всяко пускане на консуматора да сработва ще е супер :)

п.п. баш както си го мислех е, монтира се между ключа и мотора (wird zwischen dem Motor und dem Schalter eingebaut) което мен не ме устроива понеже трябва да отварям ръкохватката и ако стане нещо по гаранция могат да се хванат за това, въпреки че този вариант с двата кабела е удачен понеже може да се монтира и демонтира без следа че е имало нещо.
Последна промяна от pif4o на пет дек 31, 2021 3:03 pm, променено общо 1 път.
pif4o - специалист
пет дек 31, 2021 2:23 pmcvetomir_77 написа:

И без плавен старт:

Цветомире, тея клипове нещо не се отварят :)
pif4o - специалист
пет дек 31, 2021 12:56 pmZEDYCUS написа:
Честито! По добре сега приятелите ще те черпят, като им режеш нещо на точен размер. С райдъра щеше да е обратното . :-D :partyman:
Между другото не иска никви настроики, пробвах го с едни ПДЧ-та реже си правия ъгъл и 40 градусовите абсолютно точно, като ги измеря с дигитален ъгломер, само лазера май иска малко да се пипне ама няма да е баш днеска :) Лявата му подложка която се изтегля е малко по ниско от плота не знам това подлежи ли на регулиране.
dido uzunov - специалист
пет дек 31, 2021 2:55 pmpif4o написа:
Благодаря колеги, cvetomir_77 това мисля го има и в БГ, в шумен https://armen-tools.com/site/armentools ... p?cls=0322 , само че има нещо друго, тва чудо за да сработи дали не е нужно да бъде рестартирвано при всяко пускане, демек да трябва да е след ключа на циркуляра. Ако са го измислили да си седи в контакта и при всяко пускане на консуматора да сработва ще е супер :)

п.п. баш както си го мислех е, монтира се между ключа и мотора (wird zwischen dem Motor und dem Schalter eingebaut) което мен не ме устроива понеже трябва да отварям ръкохватката и ако стане нещо по гаранция могат да се хванат за това, въпреки че този вариант с двата кабела е удачен понеже може да се монтира и демонтира без следа че е имало нещо.
Аз имам Айнхел 2000W и искам да му вградя в дръжката плавен старт, но няма кой да ми каже със сигурност какъв да си взема като параметри. Ако някой може да помогнем с модел и от къде!
Chefo77 - майстор
Не помня на това как му беше лазера, но ако е като на LS0815FL, НЕ ПИПАШ!!! На Макитата е лазерче, което свети в тръбичка, на предния край на която има пластмасова "леща" - предната страна е гладка, задната - оребрена. Лещата преобразува точката от лазера в линия. Цялата тръбичка обаче е "застопорена" с един винт, който трябва да я фиксира в точно положение и като движение напред и назад, и като ротационен ъгъл. Движението напред-назад от началните настройки разфокусира лъча, а промяната на ъгъла го праща на майната си спрямо вертикалата. За да е филма пълен, този винт се крие успешно от стойката на мотора и няма вариант да бъде стегнат без да се махне цялата горна част. :D
Та виж ако е фокусиран и вертикален, дали не можеш да му свикнеш. На Фестула няма лазер, подсветката проектира профила на диска върху детайла и реже точно в средата на проекцията (гениално решение, между другото). Докато Боша реже изцяло вдясно от линията на лазера, левия край на диска реже там, където е десния край на лазера. На Макитата режеше в средата.

Между другото, нормално е да не иска настройки. Това не е Шепах, брандиран като други 10 машини, или пък Райдер, това е профи машина.
cvetomir_77 - специалист
пет дек 31, 2021 3:00 pmpif4o написа:

И без плавен старт:

Цветомире, тея клипове нещо не се отварят :)
Мисля, че клиповете вече са видими. Аз съм го монтирал в отделен кабел преди машината и по този начин го пробвах на няколко машини. Работи перфектно!
pif4o - специалист
dido uzunov
Аз имам Айнхел 2000W и искам да му вградя в дръжката плавен старт, но няма кой да ми каже със сигурност какъв да си взема като параметри. Ако някой може да помогнем с модел и от къде!
На 98% съм сигурен че това ти трябва, за монтаж в дръжката https://tashev-galving.com/product/STS6 ... agloshlayf
Последна промяна от pif4o на пет дек 31, 2021 4:19 pm, променено общо 1 път.
pif4o - специалист
пет дек 31, 2021 4:00 pmcvetomir_77 написа:
пет дек 31, 2021 3:00 pmpif4o написа:

Мисля, че клиповете вече са видими. Аз съм го монтирал в отделен кабел преди машината и по този начин го пробвах на няколко машини. Работи перфектно!
А ти какъв взе с две жици или с три ?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 17

Тема "Избор на циркуляр с изтегляне :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: