Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет дек 31, 2021 8:36 pmpavlin83 написа:
пет дек 31, 2021 7:11 pmkrasista написа:
Колеги, не мога да подкарам Минима Б да работи със стаен термостат, до сега нямах и отзад в клемата имах мостче, което и да е там и да е махнато не променя нищо по работата на печката.
А кабела от стайния термостат сложи ли на мястото на мостчето
Разбира се.първо така пробвах.После след като релето отваря и затваря веригата и печката не променя нищо сложих мостчето и го махах,резултат никакъв.
pavlin83 - специалист
пет дек 31, 2021 8:48 pmkrasista написа:
пет дек 31, 2021 7:11 pmkrasista написа:
Колеги, не мога да подкарам Минима Б да работи със стаен термостат, до сега нямах и отзад в клемата имах мостче, което и да е там и да е махнато не променя нищо по работата на печката.
Разбира се.първо така пробвах.После след като релето отваря и затваря веригата и печката не променя нищо сложих мостчето и го махах,резултат никакъв.
След като върза кабела на термостата на мястото на мостчето рестартирай камината от щепсела
silent - майстор
На Алба с упр.Фумис трябва да се промени пар.76 от 1 на 2...Твоята не знам с какво управление ако е с друго проучи дали не трбва да се промени някой параметър.
pavlin83 - специалист
пет дек 31, 2021 11:03 pmsilent написа:
На Алба с упр.Фумис трябва да се промени пар.76 от 1 на 2...Твоята не знам с какво управление ако е с друго проучи дали не трбва да се промени някой параметър.
Щом е имала мост значи пар.76 е бил на 2
пет дек 31, 2021 9:15 pmpavlin83 написа:
пет дек 31, 2021 8:48 pmkrasista написа:

След като върза кабела на термостата на мястото на мостчето рестартирай камината от щепсела
И това пробвах, никакъв ефект.изчетох внимателно всички параметри ПАР 76 беше на 2 до сега,сложих го на 1 и пак рестартирах от щепсела и пак нищо.Стигам до извода ,че или имам нещо заключено или нещо се е сбозил компа, но не знам как да го ресетна!
silent - майстор
огледай кабелите някъде да не дават на късо...при 1 на пар 76 няма никакво значение дали има мост на клемата или няма или си вързал нещо на нея....при 2 на параметър 76 камината не може да работи без мост или стаен термостат....остава да кажеш и какъв стаен термостат искаш да сложиш...термостата трябва да е с безпотенциални контакти на релето....
съб яну 01, 2022 9:56 amsilent написа:
....остава да кажеш и какъв стаен термостат искаш да сложиш...термостата трябва да е с безпотенциални контакти на релето....
За много години колеги. ще я разхвърля да видя кабелите как са. Bboil RF слагам и устройството си работи, меря с уреда затваря и отваря.
pavlin83 - специалист
съб яну 01, 2022 10:03 amkrasista написа:
съб яну 01, 2022 9:56 amsilent написа:
....остава да кажеш и какъв стаен термостат искаш да сложиш...термостата трябва да е с безпотенциални контакти на релето....
За много години колеги. ще я разхвърля да видя кабелите как са. Bboil RF слагам и устройството си работи, меря с уреда затваря и отваря.
За много години, аз също съм с bboil, след като вързах кабелите на клемата отзад дадох пар.76 на 2 пар.51 на макс мисля беше 255 и пар.53 на 0 след това рестартирах от щепсела и 2 год.така работи
Най-накрая тръгна.Колега Pavlin83 бях задал същите настройки и накрая се оказа,че след като изкарам щепсела трябва да го държа поне 5 мин изключен за да приеме новите настройки правилно.Друг колега ми беше казал да броя до 5 и да включвам.Както и да е.Сега изниква друг проблем който трябва да проверя от къде идва ,а именно че след като включи BBoil RF печката след 5 до 10 мин термостата се рестартира и съответно печката започва да гасне.Температурния датчик е през една стена на около 5 м от управлението.WIFI приемника се намира на 3 м от рутера,като ги дели само една рехава плоча бетон.BBoil RF е настроен правилно и сега взех термодатчика до него и ще видим дали ще продължи да се рестартира.Благодаря ви за помощта.
Здравейте,

Пелетен Котел Eco Spar MAXIMA 33 KW при влизане в сервизното меню за настройка параметри не виждам параметър 76... Котела се контролира по въздух от стаен термостат.
Моля да споделите как да видя този параметър.

Благодаря предварително.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: