Мечтата на всяка домакиня
silllveto - Майсторица
Тази последната от линка е клас В.
Гледай да има отделно поне долно нагряване (ако държиш на тва де), щото днешните печки често я пропускат тая фунция. Най-важно да е клас А. С вентилатор са почти всички.
И ква е тая газ в тая криза :wink:
ba6 maistor - специалист
В крайна сметка на кой фирми да се спра
silllveto - Майсторица
Аз имам една чисто нова Горение, в кашона е още. Чудя се дали да я продам, щото искам да си взема за вграждане. Но тя е с 4 ел котлона и предполагам, че ще я сложа в апартамента, който ще даваме под наем (живот и здраве).
Не си взимай Нео, Краун, Амика и др. подобни.
Гледай за АЕГ, Електролукс (немски са). Я виж кво намерих...
http://megashop.bg/techno/product_info. ... b459bf1765
shadowman - майстор
Силве, Амиката я изключи от групата с Нео-то. До сега никой не се е оплакал от Амика, същите уреди ги има и под името Ханса. Производството им е в Полша а не някъде из Манджурия.

Относно класовете, виж (ако имат каталог) колко харчат А и колко Б щото точно на Горение ми показваха каталог и уредите в двата класа горят еднакво ток.
silllveto - Майсторица
Те всички са хубави като са новички. Въпросът е кои са по-по-хубави.
За класовете знам, че разликата не може да бъде особено голяма (специално при хладилниците), но това са уреди, които се употребяват непрекъснато и по-добре звучи А.
Някои продавачи пишат и колко горят, ама ако не разбираш като мен, сравняваш с показателите на други модели.
Аз съм си харесала една фурна Юролукс-Нарди (писах в съответната тема, но е без долно нагряване, но нямах честа :gott: да те засека във форума за мнение - казвам го, защото съм те чела. :)
shadowman - майстор
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=2&i=10

Не ги разбирам много фурните, хората ме питат и аз главно говоря от гледна точка на опита. Амика съм монтирал на няколко места и всичко си работи за момента.
Тани - модератор
shadowman написа:
Силве, Амиката я изключи от групата с Нео-то. До сега никой не се е оплакал от Амика, същите уреди ги има и под името Ханса. Производството им е в Полша а не някъде из Манджурия.

Относно класовете, виж (ако имат каталог) колко харчат А и колко Б щото точно на Горение ми показваха каталог и уредите в двата класа горят еднакво ток.
Обикновено в каталозите дават мощността на уредите във ватове , а това че един уред е по-мощен от друг не значи ,че не е по икономичен!
shadowman - майстор
Съгласен, но разликите са минимални и въпроса е дали разликата в цената ще се изплати с времето.
silllveto - Майсторица
Тани написа:
Обикновено в каталозите дават мощността на уредите във ватове , а това че един уред е по-мощен от друг не значи ,че не е по икономичен!
И тогава какво правим? А на някои фурни пише по две неща. Примерно "вентилаторно печене" еди колко си и т.н.
Тани - модератор
shadowman написа:
Съгласен, но разликите са минимални и въпроса е дали разликата в цената ще се изплати с времето.
Да предположим че разликата в приготвянето на едо ястие е само половин киловатчас това са около 8 ст. Погледнато от тази гледна точка са нищо . Нека предположим , че готвим само по едно ястие на ден за месец стават 2,40 лв е пак са нищо - една кутия цигари ще каже някой , но за година стават 30 лева , а за 10 години , колкото е горе долу живота на една печка са си доста сериозната сума от 300 лева ! И това е само за 0.5 kW/h разлика - за някоя по-бърза "манджа" хайде сега сметни и за десерта и за подтоплянето и т.н.

Ако ще я ползваш само 2-3 пъти в месеца е без значение .Грабвай най евтината и не се замисляй!
silllveto написа:
Тани написа:
И тогава какво правим? А на някои фурни пише по две неща. Примерно "вентилаторно печене" еди колко си и т.н.

Това имам предвид ! По-важно е кой клас е уреда? Какво ме интересува колко киловата нагревател са и сложили? Важното е колко киловат/ЧАСА ще ми изгори докато ми опече кекса!

Тема "Даите съвет каква печка да си купя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: