• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
iolly_ - специалист
shadowman разгледахме темичката ти за вашата кухня. Много е хубава..изчистена, но светла както ние искаме и наистина добре съчетана с много функционални прибори. Супер е.

Ох ние се измъчихме с мъжът ми от мислене. Харесахме този профил, но сега започваме да се чудим дали да е той. Това, че се наложи там да сложим пералня доста ни обърка нещата. Веднага се вдигнаха шкафовете на височина 90 с плота. И каквото и да мислим или излизат много големи врати на долни шкафове или пък супер тесни, при които този профил стои супер грозно. Да не говорим, че е доста неудобен за поставяне на дръжки.

Сега започнахме да мислим друго. Много си държиме на това да е МДФ с естествен фурнир и си мислим дали да не запазим този вариант, но изчистен без да се слага профил по тях и да обърнем шарката....линиите да са по ширина на шкафовете, а не по височина, за да може да обере малко тези супер високи шкафове. И по този начин без профил няма да ми пука толкова колко тесни се получават вратите. Нещо в стила на снимката, която съм качила. Но с по-малки, не толкова фрапиращи дръжки. Но пак правоъгълни по дължина на шарките на дървото.

Освен това най в дясно имаме комин, който ми се иска да облепим с облицовъчни тухли подобно на втората снимка, която съм пратила.
Какво ще ни посъветвате? Тъй като тази кухничка е в единия край на дълг хол, се чудиме дали такъв изчистен вариант ще отива, затова се бяхме спряли на по-класическа кухня.

Прикачен файл

idd_malka.jpg
idd_malka.jpg (119.2 KиБ) Видяна 12176 пъти

Прикачен файл

image_240.jpg
image_240.jpg (85.45 KиБ) Видяна 12176 пъти
shadowman - майстор
Да спомена, че МДФ-а ще ви излезне по-скъпо от рамковите вратички, а щом се нахвърляте на по-скъпо ще ви предложа други варианти за тях. Единия вариант е МДФ с ПВЦ фолио, богат избор на цветове и форми
Изображение.
Друг вариант е постформиннг, и при тях има голям избор http://www.kolosbg.com/get_image.php?id ... cts_images

Трети вариант е полиглос (лескав материал, в момента правя една такава спалня и ми хареса цвета много). Обаче няма снимка в нета.
И трите материала имат вариации с обратен фладер (чертите на вратите).
Височината на кухнята ви ще зависи от пералнята, затова я измерете предварително, че имат разлики в 10-20мм, като 10мм са и достаъчно за фуга, а и по-скоро кухнята ще се повдигне отколкото ще се свали (това при реглажа на корпусите, ако пода е крив).
skartalov - специалист
Ако минете на вариянт с боядисан (лакиран) МДФ, или фурнирован (байц, лак), ние можем да Ви помогнем.
В смисъл не искам да отнемам удоволствието да си направите кухнята сами, но когато опре до вратичките, едва ли ще се справите в "домашни условия" :-)

Ето долна част на една кухня с МДФ боядисан с полиуретанови бои.

Изображение
iolly_ - специалист
МДФ-а с ПВЦ фолио ми хареса от снимката ти shadowman заради един факт и той е, че краищата са заоблени. При естествения фурнир това не може да стане..краищата са с кант.

Би ли ми казал от къде можем да купим такъв с ПВЦ и кат окачество кое от двете фурнир или ПВЦ е по-добро. Такива с ПВЦ сме виждали с мъжът ми а готова кухня в Лабиринт но бяха полски...по складове за материали не съм виждала. Защо си мисля, че те не могат да се правят по поръчка...а са определени размери.

И shadowman би ли ми казал един размер от вашата кухня...става дума за шкафа ви с отцедника за чаши и чинии. Колко му е височинат?На мен ми се струва, че би станал много висок, ако сложа два реда..за чаши и чинии. При теб на долният ред ми се струва, че няма да се съберат високи чаши и сигурно затова шкафа ми изглежда нормален.
shadowman - майстор
Да кажа, че фурнирования МДФ също може да се заобли и да му се направи някаква фигура, но тогава се вижда самия МДФ и като се лакира яко се очертава/потъмнява.
Отцедника е монтиран в шкаф с външни размери 520/900, а отгоре има ниша. Стандартно правим шкафовете на височина 720 мм, ско сложим отцедника в стандартния шкаф и оставим голямо място за много високи чаши то поставката за чинии ще се качи нависоко и става неудобна за обслужване, затова оставяме ниша за фасон, поне да се използва мястото, инак има място за високи чаши, но за халби няма.
Вратите с фолиото се правят в едно село до Хасково, а кои врати са по-добри не мога да кажа. Едната се прави само на машини, а при другата човешката намеса е повече и бояджията трбябва да си знае работата и съответно да си има и обрудването. Казвам това защото съм виждал да се лакира на пътя сред прахта, а да кацне едно прахче и става кофти, да не кажем за лятото и мухите.
iolly_ - специалист
Shadowman може ли да погледнеш в това пространство за чаши в твоя отцедник може ли нормално да влиза чаша с височина 135мм. Ние такива искаме да слагаме..стъклени чаши за безалкохолно....не високи повече.

А имаш ли координати на тези хора, които правят до Хасково МДФ с фолио? Дали имат сайт?

Искам и друго да те питам за съвет. Ако е удобно. Очертава ни се един горен шкаф с ширина 824 малко нестандартен. Харесала съм един турски отцедник, при който са на един ред ..посредата за чаши, а от двете страни за чинии. Той е за шкаф 800, а ширината му е 760...дали ще може да се монтира. С по 20 мм от двет естрани едва ли има начин. И дали си виждал такова с тавичка отдолу, защото това, което гледам по каталог няма..трябва да питам.

Аз те затрупах с въпроси, но последно. Нашата фурна ще се намира между миална и шкаф. Ние слагаме общи страници между тях, като вратите на миалната и на шкафа съответно застъпват страницата с по 8 мм. От двете страници така остават по 10 мм от страниците, които са 18мм. Между две съседни врати оставаме по 2 мм, тоест от страниците остават по 8 мм за застъпване от печката. Печката е широка 595 мм. Смятахме, че ако оставим отвор в шкафа за печка 560, както го дават като минимум по инструкции, няма да ни стигнат тези 8 мм от двете страници, за да стъпи хубаво лицето на печката и да се запази това отстояние от 2 мм. Затова увеличихме отвора на шкафа на печката на 579 и така застъпва добре страниците. Но! Като почнахме да ислим горните шкафове се сетихме, че всъщност над печката ще имаме абсорбер, който е за шкаф 60....още не е купен, но са по толкова. Това значи, че горният шкаф реално ще ни е по-тесен от долния на печката с 15 мм. А на мен ми се икаше да си е еднакво. На вашата снимка ми изглежда еднакво..така ли е или снимката заблуждава. Извинявай за тъпия въпрос ама жена съм и нали наеш всички детайли ме вълнуват по отношение на визия.
shadowman - майстор
Преди малко мерих и една чаша с размевр от 132 мм си влизаше спокойно. Този отцедник не ми е познат, но ако нестава може да се сложи едно парче от материала за пълнеж. А какъв е тоя шкаф 824, ако си правите разкроя оставете си малко луфт, аз оставям поне 10мм, но може и малко повече.
Другите неща малко ме затрудняват (нещо не мога да схвана), но ще за фурната. Нашата е ОК, но тя е за вграждане (то си личи де), а тези размери които си дала за твоята фурна ми прилича на обикновенна печка, така ли е или бъркам. Ако е за вграждане то шкафа се прави 600мм както и този за аспиратора.
dessii - напреднал
Здр,
Ние почти си завършихме кухнята и също си вградихме пералнята под работния плот, но не сме и слагали врати отпред, това че той става по висок е много удобно за рязане и т.н.
За притесненията ти за различния размер на вратичките на горния ред мога да ти предложа да обмислиш следния вариат: над пералнята, мивката, фурната и шкафа за тенджери да си сложиш шкафове с вратички на 600, а там кадето долните вратички са ти с размер 466 да е без врата само с рафтчета както на снимката която сам качила и така няма да имаш разлика в размерите на горните и долните вратички.

Прикачен файл

kuhni005.jpg
kuhni005.jpg (33.66 KиБ) Видяна 8214 пъти
iolly_ - специалист
Shadowman благодаря ти за размера на чашата..добър ориентир ми стана за шкаф с отцедник.Излиза, че ако се сложат и двата реда шкафа трябва да е минимум 520 мм висок.

Относно печката....тя е за вграждане, но сигурно е по-голяма от вашата ,защото е 65 литра. На ширина е 595 мм. А много сложно го обесних, но проблемът при нас е, че слагаме по една сраница между шкафовете и печката, а при теб явно са две. Всяка врата застъпва по 8 мм от страницата, разстояние между две е 2 мм. На фурната не и стигат тези 8 мм. Един стандартен шкаф 600мм има светъл отвор 564. 564 + 16 / по 8 мм да застъпва страницаа от двете страни/ = 580 мм, а нашата фурна лицето и е с ширина 595. Разбираш ли. Затова оставаме светъл отвор 579 вместо 564. Явно вашата фурна е по-тясна, защото е по-малко литри. И затова влиза в шкаф 600мм.

Ето нашата фурна
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=15
iolly_ - специалист
desii радвам се, че високият плот е удобен, че и това малко го мислех.

Иначе идеята ти за отворени рафтчета е добра и я обмисляме....просто се чудим къде да ги сложим. Проблема е, че повечето хора си слагат височина на горни шкафове 600-700мм. А ние искаме вратите на горните шкафове да са на височина колкото долните 785 мм. Защото ни е малко жилището и ни трябват шкафове и защото би било по-красиво...или може би не незнам...в момента съм много объркана вече.

Качвам ви надявам се окончателното ни решение за долните шкафове. Показани са размерите на вратите. Само размера на чекмеджетата не е сигурен, защото ние го направихме по-голям на височина, но май ще трябва да го смъкнем до височината на панела на печката, за да е красиво....видях, че така правят всички. Нашият е 110 ли 130 ....забравих мъжът ми какво каза.

Ще съм ви много благодарна, ако ми дадете идеи за горните шкафове, защото майка е в болница и от притеснение вече нищо не мога да измисля..имам нужда от помощ. Особеното е това, че държиме висчината да е около 785 мм. Проблем, че печката ни е вкарана в шкаф по-голям от 600 мм и над нея абсорбера незнам как ще стане като е за шкаф 600. Не е купен още, но знам, че са така. Другото искаше ни се над мивката или близо над нея да има отцедници за чаши и чини. Чудим се дали да ги разделяме, защото едно над друго леко високо ми идва. А трябва и да се съобрази, че тези отцедници са със стандартни размери. Другото искаше ми се на две места да има стъкла на шкафовете. По едно време мислех на шкафа с чинии, който евентуално ще е този над мивката и в другият над вторият отдясно на ляво, където да има чаши за кафе. Иска ми се и отворени рафове, но не много и не на голяма височина, защото само ще събират прах.

Изобщо......направо незнам...много неща ми се искат ама нямам сили вече..
Ако някой има възможност да ми даде идеи ще съм му много благодарна.

Прикачен файл

Dolni_shkafove.gif
Dolni_shkafove.gif (57.06 KиБ) Видяна 8183 пъти
Последна промяна от iolly_ на пет юни 12, 2009 9:52 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Помогнете с идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: