Мечтата на всяка домакиня
skartalov - специалист
Здравейте,

ето това е първата кухня, която правя от МДФ.

Ще съм благодарен на Вашите мнения, както положителни, така и критични, разбира се.

Прикачен файл

kuhnia_b.jpg
kuhnia_b.jpg (94.07 KиБ) Видяна 6968 пъти

Прикачен файл

kuhnia.jpg
kuhnia.jpg (139.24 KиБ) Видяна 6968 пъти
Последна промяна от skartalov на ср яну 07, 2009 10:23 am, променено общо 1 път.
BaiGrozdan - специалист
skartalov написа:
Здравейте,

ето това е първата кухня, която правя от МДФ.

Ще съм благодарен на Вашите мнения, както положителни, така и критични, разбира се.
Харесва ми.Семпло, изчистено.Нещо подобно ми трябва и на мен.
Ако може на лични съобщения някаква ориентировъчна цена без уредите.Тях вече ги купих.
skartalov - специалист
Имаш л.с.
Добавих още една снимка само на горната част, тъй като не се виждаше цялата.
dts - специалист
добра е
Добра е изчистена и това с шкафа под мивката е добре с едно статично чекмедже
skartalov - специалист
dts написа:
добра е
Добра е изчистена и това с шкафа под мивката е добре с едно статично чекмедже
Мерси, чекмеджето под мивката беше голям зор, тъй като кухнята е сравнително малка, а трябваше да се поберат доста неща.
Жалко че хладилника и пералнята са бели. Искаше ми се да са сиви, но клиента така си ги беше купил.
iolly_ - специалист
И на мен ми харесва....най-много ми харесва формата на стъклата на горните шкафове....иска ми се и ние да си направим нещо такова оригинално. Ако ти се издава как сте го правили ще съм благодарна.
Тани - модератор
Добре се е получило! Би ли споделил технологията за боядисване на МДФ ? Направо боята ли се полага или се грундира преди това с нещо?
skartalov - специалист
iolly_ написа:
И на мен ми харесва....най-много ми харесва формата на стъклата на горните шкафове....иска ми се и ние да си направим нещо такова оригинално. Ако ти се издава как сте го правили ще съм благодарна.
Не е голяма тайна, но това не може да стане на ръка в домашни условия! Тези криволинейни рязания се правят на CNC рутер, машина като тази:

http://www.mtech-bg.com

За щастие ние имаме такава машина и не е проблем да ви изрежем Вашите вратички в всякаква форма.
А иначе стъклото отзад е правоъгълно и ляга в предварително изготвено легло от задната част на МДФ-а (пак на същата машина се прави това).
skartalov - специалист
Тани написа:
Добре се е получило! Би ли споделил технологията за боядисване на МДФ ? Направо боята ли се полага или се грундира преди това с нещо?
Доста играчка е боядисването на МДФ-а.
Значи първо детайла се шлайфа, след това се пръска с полиуретанов грунд (задължително!!!), след като изсъхне пак се шлайфа финно и чак след това се пръска с полиуретановата боя, като се внимава да не попадат прашинки, косъмчета и др. предмети по време на съхненето, че после няма махане!
shadowman - майстор
Колега, аз мога да кажа, че тия неща се правят с една обер фреза, макар играчката да е голямаааааа...

Тема "Една кухня.. Мнения?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: