• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hygro - майстор
todorov написа:
higro, от отговорите разбирам, че си специалист по темата.
todorov, съжалявам, но съм специалист в друго. Тук споделих само емпиричен опит от борбата си с комините :)
iliq todorov - напреднал
Аз имах проблем със слаба тяга на комина обаче сложих 3 кюнеца един след друг върху отвора на комина и проблема "изчезна като дим" :wink: Зазидах тръбите директно към отвора на комина. Така първо че му дадох височина за да се обдухва достатъчно и второ дадох допълнителна скорост на изх. газове (ефект на бернули)
А за димен дефлектор знам следното: Това си е ламарина , която се поставя над пламъка и ролята и е да служи за "писта" по която да се пързаля димът. Някой е забелязал че флуидите обтичат предметите и се стремят да се задържат близо до повърхността им . Та това е целта - димните газове да следват повърхността на дефлектора и да отват в комина а не на гости при чорбаджията :wink: Повечето дефлектори са с широки отвори и се захващат на 4 точки и по този начин дават възможност на част от дима да минава и по горната повърхност на дефлектора (откъм ризата) и после да си излизат свободно нагоре покрай захващачите. Не знам дали описах добре нещата ама ако има неяснотийки питайте. Ако мога да помогна съм на разположение. С най - топли чувства от препатил коминочистач :)
iliq todorov - напреднал
Забравих да спомена , че комина ми е доста широк а кюнците са стандартни емайлирани от братска Турция. 3 години са навън и са си екстра. Отгоре си има петле което се върти спрямо вятъра за да не връща коминчо :) А дефлектора е нещо като обърната пирамида.
вт окт 24, 2006 6:26 pmestrogen написа:
Да голямо значение има атмосферното налягане . Ние сме на локално парно от 4 години (стар руски чугунен котел 25 кВ на твърдо гориво - въглища) и се случва на месеца 1-2 пъти когато налягането е по-ниско или по-високо ( гледам го на барометър) просто не се получава горене а тлеене на горивото . Успехи
Нищо конкретно не каза !
Кога горивото тлее,при по-ниско или по-високо атм.налягане
krasi92 - майстор
Едва ли следи темата след като е била актуална преди 16 години. Интересно ти какво мислиш. При ниско или високо налягане тлее.
  • 1
  • 2

Тема "Проблеми с горенето на камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: