Здравейте! Не знам дали тук му е мястото да попитам , но днес ми предложиха тази камина EcoSpar Alba B 18kW за отопляване на апартамент 95кв.м с много добра изолация ,както външна така и в пода и тавана ,къщата е на калкан и има само две външни стени, висок клас 6 камерна дограма. Ще се загрява и 150л. бойлер. Камината ще бъде поставена в сервизно помещение на долният етаж ( забелязох че отдава 1kw., нз. дали има такава която да не отдава изобщо ) . Тези които сте по- вещи споделете дали е подходяща за нас. Преди година ни заблодиха с едно Грейко Бижу 25kw. ,добре че се отървахме от него , беше прекалено голямо в резултат на което не можехме да влезем в минимума които явно е заложен , от там всеки ден грешки ,аларми и много проблеми. Сега ни е трудно с новият избор. Имаме предложение и за ПЕЛЕТНА КАМИНА С ДОПЪЛНИТЕЛНА ИЗОЛАЦИЯ НА ВОДНАТА РИЗА - MARELI SYSTEMS PB 18KW( за нея не намерих много информация) .Македонската по-добра ли е от българските?
чет яну 20, 2022 11:11 pmSlavi1983 написа: Здравейте! Не знам дали тук му е мястото да попитам , но днес ми предложиха тази камина EcoSpar Alba B 18kW за отопляване на апартамент 95кв.м с много добра изолация ,както външна така и в пода и тавана ,къщата е на калкан и има само две външни стени, висок клас 6 камерна дограма. Ще се загрява и 150л. бойлер. Камината ще бъде поставена в сервизно помещение на долният етаж ( забелязох че отдава 1kw., нз. дали има такава която да не отдава изобщо ) . Тези които сте по- вещи споделете дали е подходяща за нас. Преди година ни заблодиха с едно Грейко Бижу 25kw. ,добре че се отървахме от него , беше прекалено голямо в резултат на което не можехме да влезем в минимума които явно е заложен , от там всеки ден грешки ,аларми и много проблеми. Сега ни е трудно с новият избор. Имаме предложение и за ПЕЛЕТНА КАМИНА С ДОПЪЛНИТЕЛНА ИЗОЛАЦИЯ НА ВОДНАТА РИЗА - MARELI SYSTEMS PB 18KW( за нея не намерих много информация) .Македонската по-добра ли е от българските?Здравей. Аз ползвам същата камина за отопляне на сходно по спецификации жилище и ми идва голяма, нямам бойлер обаче! Доколкото зная, би следвало да загряваш водата до около 60 градуса за да се затопли и бойлера, в този ред на мисли, според мен ще ти дойде леко големичка, нека все пак се изкажат и гурутата тук. Друг момент е, че щом ще имаш отделно помещение за мен котел е по-доброто решение, поради ред причини - бункер, мръсотия и т.н.