Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
venci.ivanov22 - специалист
пон яну 31, 2022 10:08 amtorbalan написа:
Къде са тия студове?
При мен е десетина градуса над нулата през деня. Земята не е замръзнала.
Онези дни нали беше минус 18....
шоп - майстор
В Самоков стигна и до -23 но беше за много кратко време.
Земята не е успяла да замръзне в дълбочина.

100% съм сигурен, че замръзналото е в някое коляно или тетка.
Около шахтата или където влиза в къщата.
пон яну 31, 2022 12:56 pmшоп написа:

100% съм сигурен, че замръзналото е в някое коляно или тетка.
Около шахтата или където влиза в къщата.
В шахтата не е днес разглобих коляното
Остава до къщата... Дано е там утре ще се занимавам там имам куфар със стеропор и фибран ще го махам
kr1100 - майстор
Да бе като гледам кви са темп. на Мусала и Маркуджиците :? Добре ,че се отказаха приятелите за края на януари за ски. Иначе щеше да има голЕм бахър като миналия януари на М1-3 минус 21-22, горе на Мартинови бараки беше минус 18.
А пък автора споко бре " не мой се коси", след 2-3 месеца идва пролетта, може и да се разтопи замръналото в тръбата, ако не стане няма страшно юни, юли със сигурност ще стане.
пон яну 31, 2022 6:05 pmkr1100 написа:
Да бе като гледам кви са темп. на Мусала и Маркуджиците :? Добре ,че се отказаха приятелите за края на януари за ски. Иначе щеше да има голЕм бахър като миналия януари на М1-3 минус 21-22, горе на Мартинови бараки беше минус 18.
А пък автора споко бре " не мой се коси", след 2-3 месеца идва пролетта, може и да се разтопи замръналото в тръбата, ако не стане няма страшно юни, юли със сигурност ще стане.
Базикайте се... Мани дано стане скоро....
kr1100 - майстор
пон яну 31, 2022 6:11 pmvenci.ivanov22 написа:
Добре,че носиш на майтап. :partyman: Оф не знам дали ще стане скоро. Земята като замтъзне много бавно се стопля , Не се подлъгвай да слагаш топлоизлоация на тръбата,ч е с нея може чак през август да се размрази. Не знам колко м е трасето , но ако се задържи студ , само физзарядка откопаене и полагане на по-дълбоко

Офф и на мен ми предстои копаене, дано да е в малко по-топло време.
пон яну 31, 2022 8:41 pmkr1100 написа:
пон яну 31, 2022 6:11 pmvenci.ivanov22 написа:
Добре,че носиш на майтап. :partyman: Оф не знам дали ще стане скоро. Земята като замтъзне много бавно се стопля , Не се подлъгвай да слагаш топлоизлоация на тръбата,ч е с нея може чак през август да се размрази. Не знам колко м е трасето , но ако се задържи студ , само физзарядка откопаене и полагане на по-дълбоко

Офф и на мен ми предстои копаене, дано да е в малко по-топло време.
Утре мисля да одвия кранчето на външната чешма и да налива в тръбата в ела вода.... Нф кво мислите.... Кажете
kr1100 - майстор
пон яну 31, 2022 10:04 pmvenci.ivanov22 написа:
...Утре мисля да одвия кранчето на външната чешма и да налива в тръбата в ела вода.... Нф кво мислите.... Кажете
Едва ли ще има промяна.Ако е желязна тръбата - нагряване с горелка.
Действай бързо, че пак идва застудяване.
Lutchezar - майстор
Температурата на 1 метър под земята се движи със закъснение 1 седмица. Това ми е спомен от ученическите времена. Т. Е. Ако стане - 20 и го държи 1 седмица, на 1 метър под земята ще стане - 20 също.
Сега дори да насипеш земя или изолация отгоре, долу вече е замръзнало. Ако ще го държи така месец няма да се размрази от само себе си. Ако беше 2 метра да ти кажа на накладеш огън отгоре и да го поддържаш поне 1 ден, но така...
burkov - специалист
Мойте тръби за това са на плитко. Бързо замръзват и бързо размръзват :-D

Тема "Замръзнала тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: