Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kozl - майстор
Аз не мисля, че трябва да се притесняваш от това де си писал.
shalata - помощник
вт фев 01, 2022 2:47 pmkozl написа:
ОК. Единственото което ме притесняваше е дали крана за студената вода, на меката връзка, наистина не изпуска и от там да се получава налягане при неработещ от 2 масеца бойлер. То оттам започна и темата. И последно: според теб при спряно подаване на топла вода от ТЕЦ-а, изключен бойлер, при затваряне на двата крана към бойлера на меките връзките, на редуцира трябва ли да си остане налягане 3.5 бара или не?
preslav - майстор
вт фев 01, 2022 4:23 pmshalata написа:
вт фев 01, 2022 2:47 pmkozl написа:
ОК. Единственото което ме притесняваше е дали крана за студената вода, на меката връзка, наистина не изпуска и от там да се получава налягане при неработещ от 2 масеца бойлер. То оттам започна и темата. И последно: според теб при спряно подаване на топла вода от ТЕЦ-а, изключен бойлер, при затваряне на двата крана към бойлера на меките връзките, на редуцира трябва ли да си остане налягане 3.5 бара или не?
Ако след многото питанки съм те разбрал правилно - искаш бойлерът ти да е без налягане докато ползваш вода от ТЕЦ-а. Затваряш крановете (както е в момента), отваряш палчето на предпазния клапан (виждам, че имаш шлаух за отвеждане на водата от прокапването) и остава само да наблюдаваш периодически дали от шлауха има теч без бойлерът да е включен. Палчето има ход при изтегляне (по твоята снимка, наяво и нагоре) и се самозастопорява в отворено положение. За нуждите на експеримента шлаухчето можеш да поставиш в една 10 литрова туба от минерална - за 24 часа ще видиш имаш ли незатварящ добре кран, бил той на топла или студена вода.
Според мен нямаш проблем в сегашната ситуация, просто от зашкалването на манометъра му се е изместило нулевото показание, ако имаше не добре затварящ студен кран, налягането постепенно щеше да се покачва и в рамките на няколко дена щеше да достигне настроените 4 бара или тези на водопровода.
Сега по-ясно ли стана?

Прикачен файл

IMG_7685.JPEG
IMG_7685.JPEG (26.23 KиБ) Видяна 494 пъти

Тема "Налягане при изключен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: