Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
yanko78 - специалист
Гложди ме от известно време, дали може да се преработи следният сценарий. Имам ЛЕД осветление, което е захранено (захранването) от нормалния кръг на осветлението. Проблема се явява, че за да работи, ключа винаги трябва да е включен. След сато е включен, включвам осветлението с дистанционно или от телефона. Проблема се явява, че ако е изключен ключа, осветлението не може да се включи. Има ли начин, така да се преработи, че независимо ключа в коя позиция е, да мога да включвам и изключвам ЛЕД осветлението? Съответно, ключа, пак да си изпълнява неговото предвазначение. Нещо ми се върти в главата, да стане като дивиатор?
moimoimoi - майстор
защо изключваш ключа?
инъче с девиаторен ключ може да се получи това което искаш, само че ти трябва допълнителен проводник от ключа до лампите
пп:ако инсталацията е подготвена за двоен ключ ,то работата на 90% е готова
yanko78 - специалист
ср фев 02, 2022 7:12 pmmoimoimoi написа:
защо изключваш ключа?
инъче с девиаторен ключ може да се получи това което искаш, само че ти трябва допълнителен проводник от ключа до лампите
пп:ако инсталацията е подготвена за двоен ключ ,то работата на 90% е готова
Ами по някога, по лесно е да го изключим, на излизане, че дистанционното може да е незнайно къде из в къщи. Инсталацията е с двоен ключ, но в предвид, захранва два кръга в стаята.
hidrazin - майстор
Мдааа… Така е когато не знаеш нито какво да питаш и нито как да питаш…
Нещо му се въртяло в главата - ще да е тикви цигулки…. :-D
:partyman:
nikolov333 - майстор
А в описанието пишат, че "WiFi ключът използва директна 0 – N.".. :-D
krasi92 - майстор
Да. Сценарият може да се преработи.
kozl - майстор
ср фев 02, 2022 6:26 pmyanko78 написа:
Гложди ме от известно време, дали може да се преработи следният сценарий. Имам ЛЕД осветление, което е захранено (захранването) от нормалния кръг на осветлението. Проблема се явява, че за да работи, ключа винаги трябва да е включен. След сато е включен, включвам осветлението с дистанционно или от телефона. Проблема се явява, че ако е изключен ключа, осветлението не може да се включи. Има ли начин, така да се преработи, че независимо ключа в коя позиция е, да мога да включвам и изключвам ЛЕД осветлението? Съответно, ключа, пак да си изпълнява неговото предвазначение. Нещо ми се върти в главата, да стане като дивиатор?
Първо си помислих, че този ключ пали и друго осветление, което искаш да е изключено докато си играеш с диставционното управление на ЛЕД-а.
moimoimoi написа:
Ами по някога, по лесно е да го изключим, на излизане, че дистанционното може да е незнайно къде из в къщи. Инсталацията е с двоен ключ, но в предвид, захранва два кръга в стаята.
След туй вече и мен почна да ме гложди съмнението в това кво искаш :?

Вероятно твоя ЛЕД е с вграден приемник за дистанционно осветление. Ако тъй сега питането е след като загасиш осветлението от ключа, а не от дистанционното, ЛЕД-я помни ли си настройките?
Малкият ни син си купи такива осветителни тела, които си помнят настройката и при светеща лампа като я загаси от ключа, после трябва да се пусне пак от ключа. Светват както последно е светили преди да бъде изключени от ключа и след това може да си играе с дистанционното.

С това определено си се завъртел, та си се оплел :-D
Първо нямаш опроводяване за девиаторен ключ, второ девиаторния ключ дори и да имаше опроводяване за него, мога да предполажа, че няма предвидено свързване за такъв в ЛЕД-я. Така че девиатора отпада от въртележката :-D
Второ ти имаш ли представа какво е предназначението на ключа в твоя случай :?
Нещо като ем сърби, ем боли :lachtot:
Оно нема начин да нема начин. Обаче нито е за тебе, нито е за мене в категорията "направи сам" :wink:

Завърти си мисълта в насока - второ дистанционно на мястото на ключа :roll:
yanko78 - специалист
Пример. Изключил съм осветлението от ключа. Лягам и искам да го пусна от дистанционното или телефона-не става. Трябва да го включа от серийния ключ, ако е било спряно докато свети, пак светва. Ако е било изключено от дистанционното, не светва - трябва пак да го включа от дист или тел.
Просто серийният ключ, респективно, дист/тел да работят независимо едно от друго.
Както и да е, явно не можем да се разберем.
burkov - специалист
Аз те разбрах, я кажи какво ползваш в момента за управление?
Има релета(без нула), които можеш да скриеш в кутията на ключа и него да го ползваш само за управление, но така ще трябва да или да подмениш и сегашното управление или ще трябва да го модифицираш.

Тема "Доработка на ел. инсталация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: