Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
chapara - майстор
Подкрепям Илия. Включваш аспирацията в 15/20, не в двойното тяло. То е смукателен комин. Самостоятелното е аспирация.
arxd129 - специалист
чет фев 03, 2022 2:20 pmkozl написа:
Я да видим чертежи от под петия етаж :wink:
И оти си лепнал чертежи по част Електро. Нема ли по ОВК?

Нямам чертежи под петия етаж.
Нямам и за ОВК.

пон яну 10, 2022 3:50 pmkozl написа:
Комбинираните ком.тела се ползват до 5 етажа. После продължава тяло с размер на голямото сечение, а до него се започва следващата комбинация малко/голямо тяло и т.н.
Да ама некой не сака да чете или заборавя :-D
Не е така. Чета. И не забравям.
Ама като четох - още предния път Ви казах че не разбрах какво ми казвате.
Моля, вижта началото на постинга ми от
пон яну 17, 2022 3:12 pm

И какво не разбра от схемите в предишните постове #-o
В малкия отвор се зауства от етажа, големия е транспортен за всички включени в този КОМБИНИРАН комин етажи до горе (покрива). На последния етаж малкия отвор е възможно се извежда до горе самостоятелно.
ОК. Разбрах.
Ако покажеш всички чертежи може би да стане ясно. Сградата на ТЕЦ ли е или на газ?
Ами нямам повече чертежи.
ТЕЦ. В апартамента влизат тръби за парно. Ама от къде идват - не се знае.
А пък розови правоъгълници има само на две места на етажната схема.
В едното място проверих - никакви комуникации не се виждат вътре.
Интернетът е на друго място, знам къде е. Не е около розовите правоъгълници.
Нямам други чертежи.

Kozl, ясно е, че до зеленото са готварските печки, ама още ли не е ясно, че сифонът ми е затапен отгоре с плоча. а средният отвор е затапен на 90%. Кое не е ясно?!
Верно зеления правоъгълник удобно място е за аспирация. Ама е затапено от горната плоча.

А въпроси меткам, за да потърся решение как да реша проблема със затапването на сифона и на средната вертикална дупка.

Въпрос: За какво служи третият отвор. Дори и да сте ми отговорили - не съм разбрал за какво служи.

Много моля, пояснете за какво служи третата дупка на тройния комин. Нищо друго не ми остава освен да заустя аспиратора директно там. Как ще стане - не знам. Но такива намерения имам. Колко е законно това? Намеренията ми протовоправни ли са?
arxd129 - специалист
Привет, Чапър!
И друг път сте ми помагал. Не забравям.
Чест и почитания!
чет фев 03, 2022 2:33 pmchapara написа:
Подкрепям Илия. Включваш аспирацията в 15/20, не в двойното тяло. То е смукателен комин. Самостоятелното е аспирация.
Чакайте сега. В кой отвор 15/20 включвам?

Гледайки чертежа - има сифон (така му казва Илия) 15/20 см. Следва отвор 20/20. И следва друг отвор 20/20. ТОВА Е СПОРЕД ЧЕРТЕЖА

На практика - имам сифон 15/20 (затапен е от горната плоча на 100%). Следва отвор 20/20. Сифонът и този 20/20 отвор са в едно бетонно коминно тяло.
Отворът 20/20 също е затапен отгоре на 90%. Просто е затапен с горната плоча!
Имам и трети отвор - който е с размери 15/20.
Кое какво е?
На кое казвате смукателен комин?

Моля, помагайте.
Благодаря.
chapara - майстор
чет фев 03, 2022 3:09 pmarxd129 написа:

Kozl, ясно е, че до зеленото са готварските печки, ама още ли не е ясно, че сифонът ми е затапен отгоре с плоча. а средният отвор е затапен на 90%. Кое не е ясно?!
Верно зеления правоъгълник удобно място е за аспирация. Ама е затапено от горната плоча.

Въпрос: За какво служи третият отвор. Дори и да сте ми отговорили - не съм разбрал за какво служи.

Много моля, пояснете за какво служи третата дупка на тройния комин. Нищо друго не ми остава освен да заустя аспиратора директно там. Как ще стане - не знам. Но такива намерения имам. Колко е законно това? Намеренията ми протовоправни ли са?
20/20 е общия комин, един да запали печка и ще разбереш за какво е :-D сите сажди ще са у вас.
Твоя комин с плавен преход отива в общия, няма как да видиш светлина. Единичното тяло 15/20 е отдушника ти и то се слива плавно в големия отвор, така че обаче да не може да се смесва с димни газове, пак няма да видиш небе. Мушни нещо горящо в двата по малки да видиш теглят ли!
Средния го затвори надлежно! По цялата твоя вертикала не може да са само идиоти, питай някой къде си е вързал аспирацията, не че не може да е направил така както ти си го замислил :lol: :shock: :lol: После се започват едни теми, що мирише, що има пушек и така....
chapara - майстор
Първото и второто е едно цяло-смукателен комин, а третото от твоето питане е аспирацията :cool:

Освен това на чертежа се вижда ясно че аспирацията е точно към частта с котлони и фурна, а какво ровичкаш по целия комин, провери ли тягата като отвори аспирацията?
arxd129 - специалист
чет фев 03, 2022 3:31 pmchapara написа:
20/20 е общия комин, един да запали печка и ще разбереш за какво е :-D сите сажди ще са у вас.
Твоя комин с плавен преход отива в общия, няма как да видиш светлина. Единичното тяло 15/20 е отдушника ти и то се слива плавно в големия отвор, така че обаче да не може да се смесва с димни газове, пак няма да видиш небе. Мушни нещо горящо в двата по малки да видиш теглят ли!
Средния го затвори надлежно! По цялата твоя вертикала не може да са само идиоти, питай някой къде си е вързал аспирацията, не че не може да е направил така както ти си го замислил :lol: :shock: :lol: После се започват едни теми, що мирише, що има пушек и така....
Утрепете ме, ама нищо не разбрах.
Нищичко! Абсолютно нищо не разбрах.

Ще кача снимки. Не знам кога.

Чапър - не се хабете да ми обяснявате засега. Ще направя снимки. За да говорим на един и същ език.

Моля, изчакайте.
arxd129 - специалист
чет фев 03, 2022 3:34 pmchapara написа:
Първото и второто е едно цяло-смукателен комин, а третото от твоето питане е аспирацията :cool:

Освен това на чертежа се вижда ясно че аспирацията е точно към частта с котлони и фурна, а какво ровичкаш по целия комин, провери ли тягата като отвори аспирацията?
:x
Ще пощръклея.
Изкукуригах окончателно.
И безвъзвратно. :x

Не знам дали медицината може да ми помогне, белким не е безвъзвратно.
chapara - майстор
чет фев 03, 2022 3:49 pmarxd129 написа:

Утрепете ме, ама нищо не разбрах.
Нищичко! Абсолютно нищо не разбрах.

Ще кача снимки. Не знам кога.

Чапър - не се хабете да ми обяснявате засега. Ще направя снимки. За да говорим на един и същ език.

Моля, изчакайте.
По важно си провери тягата и докладвай, да не се окаже че има тяга да ти хвръкне каскета през отдушника , а ти се вторачваш да търсиш грешки на строителя :lol: :-D

Дано не е безвъзвратно :?
arxd129 - специалист
За краткост и яснота, как занапред да наричам отворите А, В, С, D и Е.
Моля, нека въведем ред при назоваването на отворите А, В, С, D и Е.

Прикачен файл:
color.jpg

Отвор А се нарича....
Отвор В се нарича...
Отвор С се нарича...
Отвор D се нарича ...
Отвор Е се нарича...

Благодаря.

Показвам няколко кадъра от проблемния участък.

Прикачен файл:
otvor B.jpg

Прикачен файл:
otvor B-1.jpg

Прикачен файл:
otvor B-2.jpg

Прикачен файл:
otvor B-3.jpg
arxd129 - специалист
Ето още един кадър

Прикачен файл:
otvor B-4.jpg

Тема "Вентилационен комин за абсорбатор - молба за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: